Yeşilay Genel Kurulu,  19 Ocak Cuma akşamı İl Özel İdaresi Cazibe Merkezinde gerçekleştirildi. Genel kurulda faaliyet ve denetim raporu okunup oylandı. Genel Kurulda Yeşilay Kırklareli Şube Başkanlığı görevinde bulunan Ayçin Uğur görevini Aslı Karakahya’ya devretti.

3-98

"Bağımlılığı Bırakıp Temiz Bir Sayfa Açıyorlar"

Genel Kurul sonunda görevin yeni sahibi Aslı Karakahya bir konuşma gerçekleştirerek duygularını salondakilerle paylaştı. Yeşilay ve Yeşilaycıların karşısında konuşmanın heyecanının bambaşka olduğunu söyleyen Karakahya ,Yeşilay’a katılmasında kendisini en çok etkileyenin hayata geçirdiği projeler olduğunu belirterek; “Yeşilay birinci Dünya Savaşı Sırasında çok olumsuz bir süreçte kuruldu. Maalesef Türkiye işgal altındayken dış güçler tarafından ülkemize ücretsiz olarak uyuşturucu alkol ve tütün mamülleri getirilmeye başlandı. Doktor MahzarOsman Usman benim çok örnek alığım birisi cesaret ederek bu yola çıktı. Yeşil Hilal adında kurulan kurumumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kamu yararına dernek olarak çevriliyor. Yeşilay Cemiyeti olarak sürekli olarak tüzük değiştirmişiz çünkü bağımlılık çeşitleri artmış. Tütün mamülleri, alkol, uyuşturucu ve son olarak da teknoloji bağımlılığı ortaya çıkmış. Yeşilay olarak bu nedenle mücadele alanlarında kendini geliştirdi. Yeşilay olarak YEDAM’ı kurduk, burada hem bağımlılarımıza hem de ailelerine destek veriyoruz. Danışanlarımız YEDAM’lara çekincelerle girip sonrasında bağımlılığı kötü bir anı olarak bırakıp temiz bir sayfa açıyorlar” dedi.

D S C 0239

Aslı Karakahya Yeşilay’daki görevinde kendisine destek verenlere teşekkür ederek; Yeşilay Genel Başkanlığı başta olmak üzere Bölge Koordinatörüne, görevi devraldığı Ayçin Uğur’a, yönetim kurulu üyelerine, üyelerine ve Vali Birol Ekici’ye teşekkürlerini sundu. Görevi devralmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Karakahya; “Umarım güzel bir dönem geçiririz, bayrağı aldığımızdan daha yukarılara taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Yeni Başkan Karakahya, hayata geçirmiş olduğu hizmetlerden dolayı görevi sonlanan Ayçin Uğur’a teşekkür plaketi takdim etti.

2-253

Muhabir: Volkan Abuy