Yerel

Yeşil Sahalardan, Üzüm Bağlarına…

Kırklarelispor altyapısından yetişen ve uzun yıllar Süper Lig’te top koşturduktan sonra yeniden Kırklarelispor’a dönen kariyerini 2017’de tamamlayan eski futbolcu İlkem Özkaynak, artık Kırklareli’ni Karlıbağ Hardaliyesi ile tanıtıyor.

Rahman Özkaynak tarafından 2011 yılında kurulan Karlıbağ Bağcılık, Üzüm suyu ve Hardaliye İşletmeleri; “Atatürk’ün ‘hardaliyeyi milli içecek haline getiriniz.’ sözünü geç de olsa yerine getirmek için yola çıkan Karlıbağ Hardaliye, bu kültürel içeceği önce Türkiye’ye sonra Dünya’ya tanıtmak ve sunmak için elinden gelen gayreti göstermektedir” diyor.

Yeşil sahalarda doğduğu şehri Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil eden İlkem Özkaynak, kariyerinin ardından şimdi de ilimizi yöresel içeceğimiz Hardaliye ile tanıtma görevini üstlendi.

Kırklareli’nin köylerinden Deveçatak Köyü yakınlarında bulunan 100 hektar bağ arazisinden elde edilen cabarnet, merlot ve shiraz üzümlerinden uluslar arası helal sertifikalı iso kalite yönetim sistemi ve iso gıda güvenliği yönetim sistemi belgelerine sahip, hijyenik fabrika şartlarında işlenmesiyle hazırlanan Karlıbağ Hardaliye, içimi ve lezzeti ile de öne çıkıyor.

Kırklareli’nin ismini Hardaliye ile özleştirmek için elinden gelen tüm çabayı gösterme amacında olan İlkem Özkaynak, son olarak tüm ülkenin merakla ve beğeni ile izlediği MasterChef programının Kırklareli’nde çekilen bölümüne konuk oldu. Karlıbağ Hardaliye MasterCherf ekibinden tam not aldı.

Özkaynak, coğrafi işareti bulunan hardaliyemizin tanıtımına devam edeceklerini de önemle belirtti.

İlkem Özkaynak Kimdir?

1 Mayıs 1982 yılında Kırklareli’nde doğdu. Kırklarelispor altyapısında futbola başladı ve burada 17 yaşına kadar altyapı takımlarında görev aldı. 1999 yılında Çanakkale Dardanelspor'la profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzaladı. Burada altı sezon düzenli olarak oynadı ve sonra o zamanın Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Kayseri Erciyesspor'a transfer oldu. Kayseri Erciyesspor'da iki sezon oynadıktan sonra dört sezon'da MKE Ankaragücü'nde geçirdi ve 2010-11 sezonunun yaz transfer döneminde Antalyaspor'a transfer oldu. Burada bir sezon süren sözleşmesinin bitiminde sözleşmesi uzatılmadı ve neticesinde serbest kaldı. 2011-12 sezonu başında, 2. Lig Kırmızı Grup'taki Kırklarelispor ile anlaşsa da, sezonun devre arasında 1. Lig'deki Adanaspor'a transfer oldu. 2014-15 sezonu başında tekrar Kırklarelispor'a dönen futbolcu son olarak, 2016-17 sezonu başında, Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Edirnespor ile sözleşme imzaladı ve burada kariyerini tamamladı. (Ferdi Kurtbayram)