Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Kırklareli KOSGEB Müdürlüğü  tarafından “Türkiye Yeşil Sanayi Projesi” kapsamında “Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi ve Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi Proje Teklif Çağrısı Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kırklareli KOSGEB Müdürü Mahmut Özkaya, Odanın Yönetim Kurulu Üyeleri ile Üye Firmalar katılım sağladı.

Türkiye'deki sanayi firmaları için verimli bir yeşil dönüşüm sağlamak, sanayide yeşil dönüşümü hızlandırmak, karbonsuzlaştırma çabalarını yoğunlaştırmak ve teknik kapasiteyi geliştirmek amacıyla Dünya Bankası iş birliğinde yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

418427297 3728165620798972 8998543146210968008 N

450 milyon dolarlık bütçeye sahip projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda KOSGEB ve TÜBİTAK eliyle yürütüleceğini ifade eden Kırklareli KOSGEB Müdürü Mahmut Özkaya iki temel alana destek vereceklerini aktardı. Bu alanlardan birisi KOBİ’lerin enerji maliyetlerini düşürmek için, güneş enerjisi yatırımların ve döngüsel ekonomide karbon emisyonunu azaltıcı, enerji verimliliğiyle beraber üretim verimliliğini yükseltecek olan projeler olduğunu belirtildi.

250 Milyon Dolarlık Bütçe

KOBİ’lerin güneş enerjisi yatırımlarına proje başına 14 milyon TL, Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi kısmında ise işletme başına 4 milyon TL olmak üzere toplamda 250 milyon dolarlık bütçeyi işletmelere sunacaklarını anlatıldı. (Haber Merkez)

Editör: Haber Merkezi