Yeşilay’ın 74. Olağan Genel Kurul Toplantısı 25 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da Yeşilay Genel Merkezi Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşti. Genel Başkan seçiminin yapıldığı ve yeni yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Derneğin Kırklareli Şube Başkanı Aslı Karakahya ve Yönetimi de katıldı.

Karakahya yaptığı açıklamada;

“Türkiye Yeşilay Cemiyeti 74. Olağan Genel Kurul Kongresine Kırklareli Şubesi olarak katılım sağladık. Üç dönem boyunca Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanlığını yürüten Sayın Prof.Dr. Mücahit Öztürk'e ve değerli yönetimine teşekkür eder, yeni dönemde Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanlığını devralan Sayın Doç.Dr. Mehmet Dinç'i ve değerli yönetimini tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.

Kırklareli Yangın Ekibine Bir Teşekkür De Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev’den Kırklareli Yangın Ekibine Bir Teşekkür De Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev’den

G Ohe Q S0 W E A E4 B U D

Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıklarıyla mücadele eden Yeşilay’ın genel başkanlık görevini son 3 dönemdir Prof. Dr. Mücahit Öztürk sürdürüyordu. Prof. Öztürk’ün görev süresince Yeşilay, yurtiçi ve yurt dışında hizmet sahasını daha da genişletti. Yeşilay Danışma Merkezlerinin (YEDAM) sayısı bu süre içerisinde KKTC dâhil olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde 107’ye ulaştı.

YEDAM Danışma Hattı’nı (115) arayanların sayısı ise 1 milyonu geçti. Yeşilay şubelerinin sayısı Türkiye genelinde 120’ye ulaşırken, dünya genelindeki Ülke Yeşilaylarının sayısı 97’ye yükseldi.

Yeşilay, Türkiye genelinde uygulanan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Eğitim Programı ile her yıl 10 milyonu aşkın öğrenciye ve 3 milyon yetişkine bağımlılıklara karşı farkındalık kazandırıyor.

Okulda Bağımlılığa Müdahale Programı kapsamında 2019 yılından bugüne kadar risk tespit edilerek program uygulanan 3.110 öğrenci bulunurken, öğrencilerle yapılan toplam görüşme sayısı 5.994’e, ailelerle yapılan görüşme sayısı ise 957’yeulaştı.

Yeşilay Yaşam Becerileri Eğitim Programı’nda ise, 2019 yılından bugüne kadar risk tespit edilerek program uygulanan 3.110 öğrenci bulunurken, öğrencilerle yapılan toplam görüşme sayısı 5.994’e, ailelerle yapılan görüşme sayısı ise 957’ye ulaştı.

1716722329 Whats App G Rsel 2024 05 26 Saat 13.58.29 1C80785F

74. Genel Kurul’da yapılan açık oylamadan çıkan sonuca göre, Yeşilay 74. Dönem Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

Doç. Dr. Mehmet Dinç

Doç. Dr. Muhammed Tayyip Kadak

Sümeyye Ceylan

Prof. Dr. Murat Şentürk

Dr. Mehmet Güllüoğlu

Çetin Dönmez

Ülkenur Büke

Çağrı Soyer

Dr. Şeyma Halaç

Doruk Malhan

Yasin Erol

Gaye Somuncu Yılmaz

Prof. Dr. Şule Alan

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

Samet Koca

Dr. Hüseyin Hayri Nuroğlu

Dr. Sena Sezgin

Siret Albayrak

Neslihan Karagöz

Fatih Kışla

Ecz. Elif Yaman

G Ohe Q G R Wk A A Tf P LG Ohe Q G O W M A Eqi Y

Editör: Ferdi Kurtbayram