Kırklareli’nde yüksek verim potansiyeli bulunan sığır sayısının arttırılması amacıyla, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda Trakya Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen Embriyo Üretimi ve Transferi Eğitimi tamamlandı.

Kırklareli’nde Elektrik Kesintisi Kırklareli’nde Elektrik Kesintisi

Sertifika Takdim Edildi

Teorik eğitimin yanı sıra uygulama eğitimleri ile sahada sürecin başından sonuna kadar embriyo üretim ve transfer sürecini gerçekleştiren kursiyerler, embriyo üretimi ve transferi konusunda sertifika sahibi olmaya hak kazandı.

440394002 865310928943907 6917643822759022310 N

Bu sertifika ile birlikte, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda resmi olarak embriyo üretimi ve transferi yetkisi kazanan kursiyerler, sahada yapacakları çalışmalarla yüksek verimli çiftlik hayvanlarının sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalarda bulunacaklar.

Eğitimle alakalı açıklamada; “Düzenlenen bu eğitimin sayesinde, sahada yapılacak uygulamalarla ilimizde bulunan yüksek verimli sığırların sayısının arttırılarak ilimizin süt verimi ortalamasının daha yüksek rakamlara çıkarılması hedeflenmektedir.

İlimizde genetik potansiyeli yüksek hayvanların arttırılması ile birlikte; ilimizde gen kalitesi yüksek hayvan sayısının arttırılması ve bu hayvanların diğer illere ihraç edilmesiyle birlikte ulusal bazda fayda sağlanması hedeflenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Volkan Abuy