Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım, son günlerde hakkında çıkan söylemler ve iddialar ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun basın mensuplarına düzenlediği kahvaltıda kendisini masasında yanına davet etmesi sonucunda, hakkında aslı olmayan söylemlere maruz kaldığını ifade eden Yıldırım şunları kaydetti;

“20 yıldır sadece işimi yaptım.

Görgü kurallarını da, protokol adabını da, sosyal iletişimi de gayet iyi bilirim.

Meslekte çok büyük mücadeleler verdik, sıfırdan, tırnaklarımızla kazıyarak bir yerlere ulaştık.

Ama hep doğrunun yanında olmaktan,

Doğruları söylemekten,

Yılmadık, yılmayacağız.

Vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.”

“Ayinesi iştir Kişinin, Lafa Bakılmaz”

“Geçtiğimiz hafta ortasında Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından Kırklareli Yerel Basınına yönelik bir kahvaltı programı düzenlenmişti.

Düzenlenen programa bizler gibi Kırklareli merkezde bulunan basın mensubu arkadaşlarımız da misafir oldular.

Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen kahvaltı programına, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Alternatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi olarak ben de katılım gösterdim.

Halen o gün itibariyle CHP Belediye Başkan Aday Adayı ve hala Kırklareli Belediye Başkanı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu ‘Emrah kardeşim sen Cemiyet Başkanısın, yanımda oturmanı istiyorum’ dedi.

Ben de Başkanımızın bu isteği üzerine yanında oturdum. 

Fakat her ne hikmetse program sonrasında bazı güruhlar tarafından “Sen nereye adaysın, Başkanın yeni dönem danışmanı sen misin?” gibi hoş olmayan sözlü saldırılara, hak etmediğim anlamsız eleştirilere maruz kaldım.

Ama biliyorum ki bunu diyenler;  görgü kurallarından da, protokol adabından da, sosyal iletişimden de bihaber kişiler belli ki.

Halen Kırklareli Belediyesinin mevcut Belediye Başkanı olan Mehmet Siyam Kesimoğlu ile yan yana oturmak suç olurken, bir sonraki gün yine CHP Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Türker ile gerçekleşen kahvaltı programında da yanına oturduğumda, kimse sesini neden çıkarmadı?

Yarın Kırklareli Valimiz Sayın Birol Ekici ile de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir kahvaltı programımız var.

Oraya da hem cemiyet başkanı, hem de gazete imtiyaz sahibi olarak katılacağım.

Belki de protokol gereği onun da yanında oturacağım.

Bu güruhtan yine aynı söylemleri bekliyorum!

Alternatif Medya olarak 12 yıldır doğruları yazmaktan, haklının yanında olmaktan ne korktuk ne de vazgeçtik, vazgeçmeyeceğiz.

Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. NOKTA.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi