Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Alternatif Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emrah Yıldırım 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yıldırım, mesajında “Şu anda devam etmekte olan İsrail-Filistin çatışmasında gazetecilerin, basın mensuplarının ne kadar zor şartlar altında, canları pahasına nasıl görev yaptıklarını bir kez daha görmekteyiz” dedi.

Yıldırım mesajında şunları kaydetti;

“Dünya Gazeteciler Günü, ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlamasına dayandırılarak günümüzde de kutlanmaya devam etmektedir.

İnsanların haber alma özgürlüğü adına tarafsız, objektif bir şekilde yaşadığımız bölgede, ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri, vatandaşlara ulaştırmak gibi kutsal bir göreve sahip olan gazetecilik mesleği, artık yaşadığımız çağda biçim değiştirmiş, zorunlu bir dijital dönüşüm geçirmiştir. Böylece insanlar habere daha hızlı, daha kolay ulaşırken, gazetecinin de daha hızlı v e doğru haber paylaşması mutlak hale gelmiştir.

Dünyanın öteki ucunda meydana gelen bir olayı dakikalar sonra izleyebilmek, yaşanan geliş meleri an be an okuyabilmek, gazetecilik mesleğinin amacını ve yapısını değil, sadece şeklini değiştirmiştir.

Şu anda devam etmekte olan İsrail-Filistin çatışmasında gazetecilerin, basın mensuplarının ne kadar zor şartlar altında, canları pahasına nasıl görev yaptıklarını bir kez daha görmekteyiz.

Bu vesileyle başta bölgemizin yerel gazetecileri olmak üzere tüm basın mensuplarının 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Dünden bugüne, ilkeli habercilik anlayışını benimseyerek, korkmadan, doğru ve tarafsız haberlerini kamuoyu ile paylaşan, sırf bu nedenle katledilen, yaşamlarını yitiren basın şehitlerimizi de saygı ve rahmetle anıyorum.” (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi