Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrah Yıldırım, uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 31. yılı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Yıldırım; “Mumcu’nun katledilişi Türk Gazeteciliğinin en karanlık olayları arasında yer alsa da, onun ölümü genç ve idealist gazetecilerin bu yolda yürümesine vesile olmuştur” ifadelerini kullandı.

Yıldırım mesajında şunları kaydetti; “Cesur kalemi, araştırmacı kimliği ve sadece gerçeklerin peşindeki idealist kişiliği ile adını Türk gazeteciliğine altın harflerle yazdıran usta isim Uğur Mumcu, maalesef doğruları yazdığı için bunun bedelini 1993 yılının 24 Ocak tarihinde, Ankara’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıcı sonucunda canıyla ödemek zorunda kalmıştır.

O dönemde yaşanan, Türk Gazeteciliğinin bu karanlık günü ülke tarihinde her zaman kara bir leke olarak kalacaktır. Ancak geçen 31 yılın ardından, Mumcu’nun yazılarını, kitaplarını okuyan, onun açtığı yolda yürüyen, genç ve idealist ‘Uğur’lar, kendisinden miras aldıkları araştırmacı-yazar ruhu ile gerçek gazetecilik yapmaya ve doğruları yazmaya devam edeceklerdir.

Bu vesileyle katledilişinin 31. yıldönümünde Uğur Mumcu’yu minnet, özlem ve rahmetle anıyor, onun izinden giden gerçek ve cesur tüm kalemlere, saygılarımı sunuyorum.” (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Ferdi Kurtbayram