Tekirdağ: Geri Dönüşüm Tesisi Kara Dumanlar İçinde Kaldı Tekirdağ: Geri Dönüşüm Tesisi Kara Dumanlar İçinde Kaldı

2013 yılından bu yana hizmet veren Anka Kitapevi, çıkan yıkım kararından dolayı sektördeki yolculuğuna son verme kararı aldı. Güzel anılar biriktiren işletme, bir dükkandan daha fazlası olması bakımından duygusal bir veda yarattı.

Anka Kitapevi İşletmesi, yıkım kararı ardından sosyal medyadan duyurduğu üzücü haberden sonra sevenlerinden birçok duygusal mesaj aldı.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Anka Kitap Evi İşletmesi yaptığı açıklamada, "Yıkım kararı çıktığı için işi sonlandırıyorum. Zira bir gün yıkılacağını biliyorduk. Nihayetinde olacaktı.

Anka Kitabevi 2013 yılından beri Kırklareli'nde Gürpınar Pasajı'nda hizmet vermeye başladı. 2015 yılında o zamanki sahibinden devraldık. O zamandan beri kitapçıyım" dedi.

"Bu Çatı Altında Tanışıp Evlenenler Oldu"

Kırklareli'nde önemli bir mazi oluşturan Anka Kitapevi, "Duygu ve düşüncelerim çok karışık pek çok kişinin hayatına dokunduk. Asla tevazu gösteremeyeceğim. Bu çatı altında tanışıp da evlenen 3 çift oldu, 4.'sü de yolda" ifadelerini kullandı.

316090952 1462930547549528 5151823567357291582 N

"Biz Sadece Dükkan Değiliz..."

İkinci el ve sıfır olmak üzere kitap, dergi, kaset ve plak satışları da yapan Anka Kitapevi, bir işletmeden daha fazlası olarak var olduklarının altını çizerek; "Biz sadece dükkan değiliz. Çokça eşya alışverişi yapmalarını sağladık öğrencilere. Evler düzdük, donattık. Beraber sinema akşamları düzenledik belki de yüzlerce kez. Sabahın ilk ışıklarına kadar oyunlar oynadık türküler söyledik Bir kısmıyla piknikler yaptık, halısaha etkinlikleri tertipledik" ifadelerini kaydetti.

Editör: Şefik Kenar