Bilgili, kültürlü, sempatik ve bir o kadar da gezenti. Teve2 kanalında “Çok Gezenti” isimli programı sunan ve dünyanın birçok ülkesini gezerek izleyenlerin beğenisini kazanan Burak Akkul’un Kırklarelili olduğunu biliyor muydunuz? 

İlimiz Kırklareli spordan sanata, bilimden iş insanlarına kadar birçok önemli ismi yetiştirdi. Bunlardan biri de sinema ve televizyon alanında yaptığı projelerle adından söz ettiren “Çok Gezenti” lakaplı Burak Akkul.

1-608

Ünlü isim 1972 yılında Kırklareli'nde dünyaya geldi. Meşhur Küçük Mustafa Köftecisi Sahibi Mustafa Akkul’un torunu Burak Akkul, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun oldu.

3-117

Komikaze'nin İsim Babası

Lise döneminde Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ile sıra arkadaşı olduğunu belirten Burak Akkul Komikaze'nin isim babası.

Şov Programlarının Metin Yazarlığını Üstlendi

Profesyonel yazarlık hayatına Güneş Gazetesi ile adım atan Akkul aynı zamanda 90’lı yılların ünlü dizisi Çılgın Bediş'in birkaç sezon yazarlığını yaptı. Ünlü isim Pilastip Show, Beyaz Show, Okan Bayülgen, Cem Özer, Metin Uca ve Mesut Yar'ın sundukları şov programlarının ise metin yazarlığını üstlendi.

20 yıldır bu sektörde yer alan Burak Akkul, Eşi Seda Akkul ile birlikte yaptığı “Çok Gezenti” programı ile tanınırlığını ciddi şekilde arttırdı.

Ünlü isim, “Hayat Sen Değilsin, Türkçe Aşk Laçkadır, Hayattan Çok Çektim, Çok Gezenti Boş Dünya, Çok Gezenti Bizim Ora,  Çok Gezenti Şehirler ve İnsanlar ile Çok Gezentiler Güney Afrika'da" isimli  kitapları yazdı. Akkul ilimizdeki bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaptı.

Bulduğu her fırsatta ilimize gelen geleneksel festivallere destek ve katkı sunan çiçeği burnunda baba Burak Akkul’a Alternatif ailesi olarak kariyerinin devamında başarılar diliyoruz.