Kırklareli’nde 1966 yılında dünyaya gelen ve küçük yaşında babasının eve keman getirmesiyle çocukluk yaşlarında hayatını keman ve müzik üzerine kuran 57 yaşındaki Nedim Nalbantoğlu, caz, klasik, Balkan, Hint ve Türk Sanat Müziği gibi müzik türlerinde doğaçlama çaldığı kemanıyla dinleyenleri kendine hayran bırakıyor.

Eğitim hayatında da gittiği İstanbul Mimar Sinan Batı Müziği Konservatuarını birincilikle tamamlayan Nalbantoğlu hayatının her alanında kemanı ve yayını yanından ayırmıyor. Kısa süre içerisinde başarıları ile dünyanın dört bir yanında 'kemanı konuşturan adam' olarak tanınmaya başladı.

Fransa, Almanya, Martinik, İsveç, Estonya, Belçika, Portekiz, İspanya, Japonya, İtalya ve Fas gibi birçok ülkede festival ve konserlere katılarak yaptığı müzikleri ile herkesi keman sesine hayran bırakan Nalbantoğlu, kemanından kusursuzca çıkardığı ses ile dinleyicileri mest ediyor.

Kemanını çalarken karşısındaki kitlenin hislerine göre doğaçlama gittiğini anlatan Nalbantoğlu, “O anda ses düzenimden ya da karşımdaki kitle bana nasıl bir his veriyorsa ona göre çalışım değişebiliyor. Zaten doğaçlamacı olduğum için o anki hislerimi karşı tarafa lanse ediyorum.” dedi.

Türk müziğinde de eserleri bulunduğunu dile getiren Nalbantoğlu “ Yakın tarihlerde İstanbul’da konserlerimiz olacak.” diye konuştu.Yeni 2 grup kurduklarını ifade eden Nalbantoğlu projeler ile çeşitli eserler çıkaracaklarını anlattı.

Nalbantoğlu, caz, klasik, Balkan, Hint ve Türk Sanat Müziği gibi müzik türlerinde doğaçlama çaldığı söyledi.

Nalbantoğlu’ndan Müziğe Yeni Başlayan Gençlere Tavsiye

Müziğe yeni başlayan gençlerin tercihinin doğru müzikten yana olması gerektiğini belirten Nalbantoğlu, “Kulaklık takmakla, cebe bakmakla müzik olmuyor.

Biraz akılla, mantıkla ve oturup disiplinle nota öğrenip kaliteli müziklerle çalışmalarını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.