Lüleburgaz Emek ve Demokrasi Platformu, Lüleburgaz Turgutbey Köyü Mevkiinde faaliyet gösteren, çevreye ve insan sağlığına büyük oranda zarar veren Asfalt Plent Tesisine karşı mücadelesini sürdürüyor. Platform, gerçekleştirdiği imza kampanyasında topladığı 700’ü aşkın imzayı bugün Kırklareli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne tutanakla teslim etti. Kurum personelini zor durumda bırakmamak adına bugüne kadar toplanan imzaların bir kısmını teslim eden Platform, kampanyanın devam ettiğini vurgulayarak, tüm çevre duyarlılarına destek çağrısında bulundu.

DSC_0063

İmzaların teslim edilmesinin ardından ilimiz Öğretmenevi önünde bir basın açıklamasında bulunan platform üyeleri şunları kaydettiler;

“Yıllarca çiftçilerin, ülkemiz için ürettiği pancarları teslim ettiği Turgutbey pancar kantarı bu günlerde zehir saçan asfalt plent tesisine ev sahipliği yapıyor. Trakya’da tarım topraklarının amaç dışı kullanılmasına şahit oluyoruz. Poyralı, Yenice, Kapaklı, Evciler, Ataköy gibi birçok köyde taş ocakları köylüleri canından bezdirdi. Ataköy'de toprak ariyet ocağı ve Evciler'de taş ocağı, köylülerin mücadelesiyle iptal edildi.

1. dereceden korunma kararı alınmış Ergene havzasında yer alan Turgutbey köyü pancar kantarının arazisi ÇED gerekli değildir kararıyla birlikte çevre katliamları konusunda sicili bozuk Kolin inşaata tahsis edildi. Yerleşim yerlerine, tarım arazilerine, derelere, gıda fabrikasına, hemen yanındaki askeriyeye vereceği zararlar hiç hesaplanmadan asfalt plent tesisi için izin verildi. İzni veren devlet kurumları bu zehir saçan tesiste tarımdan, gıdadan ve insan sağlığından daha önemli nasıl bir kamu yararı görmüşlerdir?

Herkesin gözü önünde yaşanan bu doğa katliamının durdurulmasını beklerken tam tersine Lüleburgaz'ın tamamında her türlü eylem Ağustos ayı boyunca yasaklandı.

DSC_0076

Yasağın bitmesinin ardından Turgutbey köyünde ve Lüleburgaz üçgen parkta çadırlarımızda sesimizi duyurma çabamız devam ediyor. Toprağımıza, derelerimize, havamıza sahip çıkmak sadece hakkımız değil, aynı zamanda görevimizdir! Tüm halkımızı çadırları ziyarete ve itiraz dilekçesini imzalamaya davet ediyoruz. Mahkeme devam ediyor. Sokakta sesimiz ne kadar gür çıkarsa, kazanmaya o kadar yakın oluruz!

Turgutbey köyünde asfalt plent tesisi istemiyoruz!” (Ferdi Kurtbayram)

Editör: Haber Merkezi