Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete refah payı talimatı verdi. Milyonların gözü kulağı yeni açıklanacak olan asgari ücrette. İşçi ve iş vereni oldukça etkileyecek olan zam oranındaki artış için tüm vatandaşların gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek açıklamada.

Yasa gereği yeni asgari ücret rakamının en geç 31 Aralık tarihine kadar belli olması gerektiği bildirilirken, bu kapsamda tek zam yapılacağı ifade edildi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yılın son Kabine Toplantısı öncesi taraflarla Külliye ’de bir araya gelmesi ve heyetle kamera karşısına geçeceği tahmin ediliyor.

Bugün Belli Olabilir

Asgari ücret zammı belirlenirken enflasyon rakamları baz alınarak tespit edileceği aktarılırken son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilerek refah payı ile birlikte yeni asgari ücretin belirleneceği kaydediliyor.

Alınan son bilgilere göre 11 bin 402 TL olan net asgari ücret rakamının yüzde 40 artış ile 15 bin 962 liraya yükseltileceği konusunda uzlaştığı belirtildi. Erdoğan’ın tespit edilen son rakamlara refah payı eklemesiyle bu oranda bin liralık bir artış daha olacağı söylentiler arasında.

Alınan son dakika bilgilerine göre ise Külliyede beklenen buluşma gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk İş Başkanı Ergün Atalay, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun diğer üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesine davet ettiği bildirildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi