Bora Terzi'den Erzurum Kongresi Mesajı Bora Terzi'den Erzurum Kongresi Mesajı

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi, seçim sonucunda 2. parti oldu ve 36 olan milletvekili sayısını 47'ye çıkardı.

Kırklareli'nde de Türkiye Odalar ve Borsa Birliği Anadolu Lisesi'nde sandık başına giden seçmenler, oylarını kullarak seçime katıldı. Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, seçim sonucunda istedikleri hedefe ulaştıklarını dile getirdi. Seçim öncesinde de yoğun çalışmalar gerçekleştiren Ateş, oy kullanma hakkının vicdani bir görev olduğunun altını çizerek elde edilen başarının bu vicdana sahip çıkan duyarlı vatandaşlar sayesinde gerçekleştiğinin altını çizdi.

Son 3 Yılda 6. Seçim

Bulgaristan’da son 3 yılda 6’ncı kez erken seçim düzenlendiğini ifade eden Ateş, "Bulgaristan Parlamento seçimlerinde 6. defa sandık başına gittik. Bu defa umutluyduk. Parti olarak önümüzün açık olduğunu da biliyorduk. İkinci sıraya oturma umudumuz yüksekti, bunu bilerek çalıştık, bunu bilerek insanlara ulaştık. Ve nitekim de bu çalışmalarımız, herkesin bildiği üzere sonuç verdi. Herkes elinden geleni yaptı. Bu sadece derneklere bağlanamaz çünkü herkes elinden geleni yaptı" dedi.

"Trakya'da 9 Bin 600 Oy Kullanıldı"

Gerçekleşen seçimin Trakya'daki durumu hakkında bilgiler veren Ateş, "Güzel bir sonuç oldu bizim için. Şimdi görünen tabloda şöyle bir şey var; önceki seçimlere göre düşüş var gibi görünüyor Türkiye'de. Çünkü bir önceki seçimde 62 bin 63 bin civarında bu defa 46 bin görünüyor Türkiye'de oy kullananlar. Fakat biz bu defa çoğunlukla Bulgaristan'a göndermeye tercih ettik. Çünkü kendi yerlerinde kullanmaları daha çok işlerine yarıyor. Bizde de kötü değildi sayı olarak. Düşüş vardı ama çok fazla değildi. Bazı ilçelerimizde 10 tane 15 tane de olsa artış vardı. Seçime ilk defa gelenler vardı. Bu durum bizler için sevindirici. İnsanların seçme hakkının farkında olması ve böyle kritik bir seçimde sandık başına gelmesi çok değerli. Trakya'da 9 bin 600 oy kullanıldı. Bu rakamın 8 bin 200'ü bizim partimiz için kullanıldı. Bu da mutluluk verici. Geçersiz oyları da düşersek çok güzel bir sayı" ifadelerini dile getirdi.

"Milletvekili Sayımızı 36'dan 47'ye Çıkardık"

Seçim sonucunda hedefe ulaştıklarını vurgulayan Ateş, "Bizim açımızdan, hedefimize ulaştık. Daha önceki milletvekili sayımız 36 idi, şimdi milletvekili sayımızı 47'ye çıkardık ve Bulgaristan'da 2. parti olduk. Artık daha rahat hareket edebiliriz. Sonuç olarak azınlık olarak bir topluluğuz. Başka azınlık gruplardan ve etnik gruplardan olup, bize oy verenlere de teşekkür ediyorum.

Kırklareli seçmeni için şunu dile getirmeliyim. Bizde düşüş çok azdı. 40 kişilik bir azalma vardı ancak biz bu rakamdan çok daha fazlasını oy kullanmak üzere Bulgaristan'a gönderdik. Bu yüzden biz bunu düşüş olarak görmüyoruz. Şunu gördük ki; Kırklareli seçmeninde yaptığımız toplantılar, görsellerimiz ve yerel basındaki haberlerimiz ile daha önce seçime gelmeyen yada getirilmeyen kişiler geldi. Bir sürü yeni yüz katıldı aramıza. Çocuklarını getirdiler, torunlarını getirdiler. Bu bize bir umut verdi" ifadelerini kullandı.

“Oy Kullanmaya Gelenlere Teşekkürler”

Oy kullanma bilincinin önemine değinen Ateş, “3 ay sonra yeniden seçim olmasını istemiyoruz. Tahminimizde yeniden seçim olmayacağı yönünde. Çünkü biz hükümetteyiz artık. Bizim hükümette olduğumuz dönemlerde neler yaptığımız biliniyor eski dönemlerden. Artık 4 sene bu hükümet hiç yara almadan gidecek. Bu bağlamda tüm Kırklareli'ndeki seçmenimize, çağrımıza kulak verip, gelip tekrar vatandaşlık görevini yapanlara teşekkür ediyorum. Altını çiziyorum; oy kullanmaya gelenlere teşekkür ediyorum. Hep aynı kişilerin oy kullanmaya gelmesi durumundan çıkmamız lazım. Sanki o aynı kitleler gelip oy kullanıyor. Diğerleri gelen, oy kullanan seçmenin emeklerine saygısızlık yapıyor, sorumluluk almıyor. Gerek burada gerek ise yurt dışına giderek oy kullanan herkese teşekkürler” sözlerini ifade etti.

Editör: Şefik Kenar