29 Kasım 2023 Çarşamba günü saat 14.30’da Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Avrupa Birliği Başkanlığı Temsilcileri Kubilay Sitrava, İdil Uzunyol, Ortak Sekretarya Ofisi Temsilcisi Ceyda Peközer, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Mahmut Özkaya, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji ile Üretim, Konaklama ve Yemek Hizmetleri, Ulaşım ve Depolama, Bilgilendirme ve İletişim alanlarında hizmet veren oda üyesi firmaların sahipleri ve temsilcileri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser öncelikle Avrupa Birliği Başkanlığı Temsilcilerine yapacakları bilgilendirmelerden dolayı teşekkür ederek; “Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nda ilk defa Edirne ve Kırklareli illeri için KOBİ’ler özelinde açılan bu teklif çağrısının bölgemiz için çok özel ve önemli olduğunu düşünüyorum. “Çevre Dostu Sınır Ötesi İşbirliği” konulu teklif çağrısı hem İklim Değişikliği’nin yarattığı olumsuz etkileri azaltmaya hem de bölgesel ekonomiye olumlu etki sağlayacaktır. Biz de Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak değerli üyelerimizi bilgilendirme, sorularına cevap bulma ve destek olmak için bugün buraya davet ettik. Bu süreçte tüm ekibimizle elimizden gelen desteği göstermeye devam edeceğiz” dedi.

2-124

Ortak Sekretarya Ofisi Temsilcisi Ceyda Peközer yaptığı sunumunda; “Üretim”, “Konaklama ve Yemek Hizmetleri”, “Ulaşım ve Depolama”, “Bilgilendirme ve İletişim” alanında hizmet veren KOBİ’lere yönelik olarak açılacak olan teklif verme çağrısı kapsamında ilk kez Türkiye ve Bulgaristan’daki Program alanında yer alan KOBİ’ler ortaklık kurarak “Daha Yeşil ve Daha Düşük Karbon Tüketen Avrupa” politika alanı kapsamında belirlenen öncelikler altında proje sunulabileceğini ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi