Başkan Bulut'un açıklamalarını yaptıktan sonra toplantıyı bitirmesinin ardından söz alamamalarına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri, Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bulut'un açıklamalarında CHP Grubu'na yönelik dile getirdiği söylemler ve iddialara tepki gösteren CHP Grubu Meclis Üyesi Serhat Şişmanoğlu, söz verilmemesinin yanlış olduğunu ifade etti.

CHP Grubu Meclis Üyelerinin açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

CHP Grubu Meclis Üyesi Serhat Şişmanoğlu

"Mikrofonun Sesini Kesip Böyle mi Yapacaksınız?"

"CHP Grubuna söz vermeden toplantının bitirilmesine tepki gösteren Meclis Üyesi Şişmanoğlu, "Mikrofonun Sesini Kesip Böyle mi Yapacaksınız? Yani yarım saat konuştunuz. Cevap hakkımızı vermeden terk ediyorsunuz."

"Hukuka ve Yasalar Uygun Karar Aldık"

"Biz Kırklareli halkına şunu söylüyoruz. Biz geçen toplantıda burada hukuka ve yasalar uygun karar aldık. Ve başta bunu söyledik. Bazen fikirlerde farklılaşmaya gidebiliriz, ancak bir birimizin yüzüne bakacak şekilde hareket ediyoruz. Ama maalesef öyle olmadı, AK Parti İl Başkanı ve MHP İl Başkanı, toplantıdan çıkışımızın ardından kendi sayfalarında bir takım nahoş sözler paylaştı. Bunu sonucunda da başka yerlerden de altyapılar yapılarak bizi suçladılar."

"Başkan Siyaset Yaptı"

"Kırklareli halkının seçtiği insanlara söylenemeyecek sözlere sesimizi çıkarmadık. Biz görevimizi yapıyoruz. Ama altyapılar oluşturularak bizleri, çocuklarımızı, ailelerimizi rencide eden açıklamalar yapıldı. Biz buna rağmen sustuk. Az önce başkan burada siyaset yaptı. Biz buraya siyaset yapmaya gelmedik. Biz hizmet yapmaya geldik. Kimse benim 16 tane meclis üyeme hakaret edemez. Eleştirebilir ama hakaret edemez."

"Kimse Bize Hakaret Etme Cüreti Göstermesin"

"Az önce başkan Meclis Üyelerinin yakınlarıyla ilgili raporlar paylaştı. Neden kendi tanıdıkları ile ilgili bilgileri paylaşmadı. Bizim cevap vermemiz izin vermeden terk edip gitti. Biz buraya hizmet etmeye geldik. Kırklareli halkın şundan emin olsun, Kırklareli için yapılacak her şeyde olumlu davranacağız. Kırklareli halkının da haklarını koruyacağız. Kimse bize hakaret etme cüreti göstermesin."

CHP Grubu Meclis Üyesi Vecdi Yüce

Dedeoğlu Trakya’daki Acı Gerçeği Hatırlattı; “SULARIMIZ TÜKENİYOR!” Dedeoğlu Trakya’daki Acı Gerçeği Hatırlattı; “SULARIMIZ TÜKENİYOR!”

“31 tane madde geldi geçen toplantıda. CHP Grubu olarak 5 maddeyi reddettik, 26 maddeyi kabul ettik. Yani hepsini kabul edeceksek başkan karar versin. Sonuçta meclis bize inceleme, karar verme yetkisi vermiştir. Biz de o yetkiyi kullandık. Bunu da bilgilerinize sunuyorum.”

CHP Grubu Meclis Üyesi Gürcan Saatçi

“Bizler Kırklareli halkının oyları ile buraya geldik. Ve biz halkın yetkisini bu maddeler için başkana teslim etmek istemedik. Sayın Başkan benim de adımı zikrederek yakınlarımın belediyede çalıştığını dile getirdi. Bugüne kadar eşim ve kayın biladerimin burada çalışması benim doğruyu savunmamda hiçbir zaman etkili olmamıştır olamayacaktır. Ben daima doğrunun ve haklının yanında oldum. Olmaya da devam edeceğim.”

Editör: Şefik Kenar