24 Şubat Cumartesi günü Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği öncülüğünde yardımlaşma ve dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Buşra Taşkın’ın sponsor olarak katkı sunduğu organizasyon saat 10.00’da başladı.

1-623

Programa  Kırklareli Vali Yardımcısı Elif Canan Tuncer, siyasi parti temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katılım sağladı.

2-327

Programın açılış konuşmasını Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu yaptı.

Kırklareli’nin hayırsever insanlarına köprü olduklarını aktaran ve programı düzenlemiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Köseoğlu, “Yardımlaşma ve dayanışma kahvaltımızın maneviyatı çok büyük. Derneğimizin kuruluşundan bahsetmek istiyorum. 18 Haziran 2012'de derneğimiz kuruldu. Ben de kurucu başkan olarak ekip arkadaşlarımla elimizden gelen tüm gayreti derneğimiz için harcadık. Şevk ile azimle engellilerimiz hizmet ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın hayatlarına dokunarak manevi huzuru yaşadık. Derneğimizin amaçlarını kısaca size bildirmek istiyorum. Derneğimizin en önemli amaçlarından birisi engellileri kapımıza değil, tabla altında değil evlerinde ziyaret etmek. Birçok engelliye dokunarak geçici de olsa ihtiyaçlarını karşıladık. Hayalimizi gerçekleştirdik. Bunu biz yapmadık Kırklareli halkı yaptı. Hayırsever iş adamlarımız, iş kadınlarımız, esnafımız, bizleri yalnız bırakmayan Kırklareli halkı yaptı.

Kırklareli'nin 12 yıldan bu yana sponsorumuz olan herkese teşekkür ediyorum. Derneğimizi hep birlikte büyüttük. Küçücük bir tohumduk. Bu tohumu toprağa attık filizlendik, birlikte büyüdük. Dallandık ve şimdi meyvelerini topluyoruz. Çok büyük birtakım olarak engellilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz ve yanlarında olacağız. Hayatlarına dokunmak bizler için çok önemli. Akülü sandalye başta olmak üzere yüzlerce sandalye verildi. İhtiyaç sahibi olan kimseyi görmezden gelemedik. Kırklareli'nin hayırsever insanlarına köprü olduk.” dedi.

Devamında Engelliler Konfederasyonu Başkanı Cemalettin Gürsoy söz aldı. Bu etkinliğin oldukça anlamlı olduğunu söyleyen Başkan Gürsoy yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Cemalettin Gürsoy’un konuşması sonrası konuşan Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Buşra Taşkın, burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Böyle güzel ve özel bir günde yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda böyle bir günde siyaset amacında burada değiliz. Birlik ve beraberlik mesajı verebildiğimiz için çok mutluyum. İnşallah çok güzel projelere imza atacağız. Projelerimiz var. Bugün burada projelerimi açıklamayacağım. Böyle özel bir günde siyaset yapmayacağım.

Sizlerle burada olmaktan çok mutluyum. Demek ki umudumuz var. Kimse doğduğunda engelli doğmuyor. Kimse anne babasını seçemiyor. Bizler de engelli adayıyız. Biz ne yapmak için uğraşmalıyız. Bir olmak için uğraşmalıyız. Burada daha fazla siyasi yüz görmek isterdim. Buradan oy alamayacaklarını biliyorlar ama oy almanın da yolu iyi insan olmaktan, nezaketten geçer. Ben bunun mesajını verdiğimi iyi biliyorum. İnşallah daha çok proje üreteceğiz, daha çok kalbe dokunacağız.

Biz üretmeye, çalışmaya devam edeceğiz. Bundan yılmayacağım. Arkadaşlarıma da her zaman yardım edeceğiz. Kırklareli’nde de daha fazla proje yapacağız. Ayrıca bugün burada kandil günü, bir protez bacak yapımına vesile olundu. Bu yüzden çok mutluyum. Tekrar hoş geldiniz. Kandiliniz mübarek olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrasında Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu tarafından Kırklareli Bağımsız Belediye Başkan Adayı Buşra Taşkın’a katkılarından ötürü plaket takdim edildi.

Programda çeşitli ürünler açık arttırma ile satışa sunuldu. 325 Bin TL toplanan program sonrasında  bir kişiye biyonik kol ve bacak desteği sağlanacak. (Kadir Sinici)

Editör: Kadir Sinici