Trakya Üniversitesinin yürütücülüğünü yaptığı “Edirne Kıl Keçisi Islahı Projesi” başladı. Projeyle kıl keçisinin genetik kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) bünyesinde yürütülmekte olan ve yürütücülüğünü TÜ Keşan Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Kök'ün ve yardımcılığını Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Hikmet Titrek’in yaptığı “Edirne Kıl Keçisi Islahı Projesi” 2023 yılında başladı.
Proje kapsamında Edirne'deki "Edirne İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği”ne üye 26 keçi yetiştiricisinin elindeki 5485 baş dişi ve 277 baş teke, toplam da 5762 baş kıl keçisinin ıslahı üzerine bir araştırma gerçekleştirileceğini belirten Doç. Dr. Süleyman Kök “Edirne İlindeki 26 sürüde 5 yıl süreyle süt verimleri yönünden seleksiyon çalışması ve aynı zamanda morfolojik açıdan tip sabitlemesi yapılacaktır. Projeyle Kıl keçisi yerli gen kaynaklarının sürdürülebilirliği hedeflenmektedir” dedi. (trakya.edu.tr)