30. Kırklareli Uluslararası Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali anlamlı bir fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Batı ve Doğu Trakyalı iki fotoğrafçı olan Zisis Fyllaridis ve Erhan Baycan’a ait çeşitli Balkan ülkelerinde çekilen fotoğraflar festival kapsamında sergilendi. Kırklareli tarihi gar binasında 23 Mayıs Perşembe günü kapılarını açan sergi, pazar gününe kadar devam etti. Kırklarelili ve Yunanistan’ın Dedeağaç iline bağlı Sofulu şehrinden olan Türk ve Yunan fotoğrafçının 10 yılı aşkın bir süredir Balkan ülkelerinden çektiği fotoğrafları, sergiyi görmek için gelen misafirleri Balkan ülkelerinde görsel bir yolculuğa çıkardı.

Çoğunluğunu Rumeli ve Balkan göçmenlerinin oluşturduğu Kırklareli şehrimizde böyle bir anlamlı sergi düzenlemenin mutluluğunu yaşadığını belirten fotoğrafçı Erhan Baycan, serginin düzenlenmesinde emeği geçen Kırklareli Belediyesi yetkililerine ve sergiyi ziyaret eden misafirlere teşekkür etti.

Kırklareli’ndeki Geleneksel Tarımı Kayıt Altına Alıyor Kırklareli’ndeki Geleneksel Tarımı Kayıt Altına Alıyor

Baycan, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Bir Balkan Hikayesi” fotoğraf sergimiz adından da anlaşılacağı üzere Balkan ülkelerini kapsıyor. Fotoğrafçı arkadaşım Zisis ile birlikte Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan ve Bosna Hersek’te farklı zamanlarda çekmiş olduğumuz 20 fotoğraf sergide yer aldı. Sergimizin ilk ayağının Kırklareli’nde gerçekleşmesinden ayrı bir mutluluk duydum. Zira Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illeri gibi ülkemizde Rumeli ve Balkan göçmenlerinin en yoğun yaşadığı yerlerin başında geliyor. Sergimizi gezmeye gelen vatandaşlarımızdan en çok Ata topraklarına dair fotoğrafları gördükleri için duydukları memnuniyete dair güzel geri dönüşler aldık. Aynı zamanda Balkanların kültürünü, tarihini, mimari yapılarını, doğasını ve günlük yaşamından çeşitli kareler olduğu için Balkanları elimizden geldiğince misafirlerimize güzel aktardığımızı düşünüyorum. Batı ve Doğu Trakyalı Yunan ve Türk iki fotoğrafçının ortak bir çalışması olması sergimizi daha da anlamlı kıldı. Sergimizde emeği geçenler başta olmak üzere ziyaret eden değerli hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yunan fotoğrafçı Zisis Fyllaridis ise sergiye olan ilgiden oldukça memnuniyet duyduğunu belirterek, sergiyi Eylül ayında memleketi Sofulu’daki yerel bir festivalde de sergileyerek, Yunan fotoğraf severler ile buluşturmak istediklerini kaydetti.

304B8474 06C0 45D0 8A3C Fa1A115F5D656Aaa6Ec5 20C7 4080 8F6F 643B065C0813B756Bbaf E8A6 4F81 831C 71677Ca78Dd0

Editör: Ferdi Kurtbayram