Cumhuriyetimizin 100. yılına artık sayılı günler kaldı. Bu doğrultuda ilimiz Kırklareli’nde etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. 13 Ekim Cuma günü de Kırklareli Valilik Bahçesi’nde fidan dikme programı gerçekleştirildi.

Etkinlik Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin konuşması ile başladı. Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle 2023 ağaçtan oluşacak hatıra ormanının ilk ağacını toprakla buluşturduklarını belirten Vali Ekici, çevreyi korumayı sürdüreceklerini ifade etti.

DSC_0121

Türkiye Cumhuriyeti’nin genç ve dinamik şekilde güçlenerek yoluna devam edeceğini söyleyen Vali Ekici konuşmasına şöyle devam etti. “Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle 2023 ağaçtan oluşacak hatıra ormanının ilk ağacını hep birlikte Valiliğimizin bahçesine dikiyoruz.  Bu yıl Cumhuriyetin 100. yılını kutluyoruz. Ancak ilelebet bu dünya durdukça Cumhuriyetimiz yaşamaya devam edecek. Ve biz de onu yaşatmaya devam edeceğiz. Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bugün siz de bu ağacı dikip ona sahip çıkacaksınız. Cumhuriyetimizin genç ve dinamik şekilde bizim sahipliğimizde ilerleyecek, güçlenecek ve dünyanın en önde gelen ülkelere arasında olacağız. Çalışmaya ve çevremizi korumaya devam edeceğiz.

1-_4_

Bu çerçevede oluşturacağımız 2023 ağaçlık hatıra ormanımızın ilk ağacını hep birlikte bugün dikiyoruz. Etkinliğimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. “

Ardından etkinliğe katılan Kırklareli Valisi Birol Ekici, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve basın mensupları çam fidanlarını toprakla buluşturdu.  Program kapsamında il genelinde de çeşitli yerlere fidanlar dikildi. (Gülben Gökçen Dönmez) 

Editör: Haber Merkezi