13 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü Eko Sistem Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından verildi. Toprağın birkaç cm altında çıkan ve çoğu zaman eğitimli köpekler tarafından bulunan trüf mantarına dair bilgilerin verildiği eğitimde, mantarın orman ekosistemi için ne kadar önemli olduğuna da vurgu yapıldı.

Trüf mantarı eğitim programında Kırklareli Orman İşletme Müdürü İsmail Karakaya, işletme şefleri ve personelden de katılım gerçekleştirildi.

Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Orman Yüksek Mühendisi Hüseyin Kaba tarafından verilen eğitimde trüf mantarı toplayıcılığının yanı sıra satış usulleri ile ilgili de bilgi aktarıldı. Eğitimde; trüf mantarı hasadında uyulması gereken esaslar, toplama zamanı ve takvimi, suni olarak oluşturulan trüf alanları ve yıllık satışı, trüf araması, toplama metodu, toplama miktarı ve trüf ekoturizmi, eğitim ve bilimsel amaçlar için trüf toplama, trüf köpeği, kazı aracı ve trüf ekipmanları üzerine katılımcılara bilgiler aktarıldı.

Öğleden önce ve öğleden sonra iki ayrı oturumda gerçekleştirilen eğitim sonunda katılımcılara belgeleri takdim edildi.(Gülşah Ayyıldız)image1-1_ERH4998_ERH4993

Editör: Haber Merkezi