Kırklareli: Kahraman Şehidin Ailesini Konuk Ettiler Kırklareli: Kahraman Şehidin Ailesini Konuk Ettiler

Babaeski Devlet Hastanesi Ortopedi Uzmanı Dr. Zafer Ünveren ve Kamu Hastaneleri Stok Birim Sorumlusu Cafer Özer Gürel, 19 Mayıs'ta 250 km Bisiklet Sürerek Şehitliğini ziyaret etti.

Bu anlamlı etkinlikle, hem 19 Mayıs'ın önemine vurgu yapmak hem de şehitlerimizi anmak isteyen Ünveren ve Gürel, sabahın erken saatlerinde Kırklareli'den yola çıkarak, uzun ve zorlu bir yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaştı. Yolculuk boyunca çeşitli mola noktalarında yerel halkla buluşarak, bu özel günün anlam ve önemini paylaştılar.

“Hem fiziksel bir meydan okuma hem de manevi bir yolculuktu”

Çanakkale Şehitliği'ne vardıklarında duygu dolu anlar yaşayan sağlık çalışanları, şehit mezarlarının başında dua ederek, onlara olan minnet ve şükranlarını sundu. Dr. Zafer Ünveren, "Bu anlamlı günde şehitlerimizi anmak ve onların bize bıraktığı mirası hatırlamak için böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Bisikletle yapılan bu yolculuk, hem fiziksel bir meydan okuma hem de manevi bir yolculuktu. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

“Yol boyunca, şehitlerimizin bizlere bıraktığı vatanı bir kez daha hissettik”

Hastaneleri Stok Birim Sorumlusu Cafer Özer Gürel ise, "Yol boyunca, şehitlerimizin bizlere bıraktığı vatanı bir kez daha hissettik. Her pedal darbesinde onların fedakarlıklarını düşündük ve buraya ulaşarak onlara minnetimizi göstermek istedik” ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürlüğü anlamlı etkinlik için 2 sağlık emekçisine teşekkür ederek; “Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü olarak bizlerde, bu anlamlı ve farkındalık yaratan etkinlik için Ünveren ve Gürel'i tebrik ediyor, sağlık çalışanlarının sadece sağlık alanında değil, toplumsal sorumluluk bilinciyle de önemli katkılar sağladığını ifade etmek istiyoruz” cümlelerine yer verdi.

Muhabir: Volkan Abuy