Kırklareli’nin tanınmış araştırmacılarından şair-yazar-ressam Mustafa Ermiş, 2018 yılında Kırklareli Belediyesinin katkılarıyla yayınlanan “Karagöz” kitabı ile önemli bir çalışmaya imza atmış, Karagöz’ün Kırklarelili olduğunu sağlam temellere oturtmuş, 25 yıllık çalışmanın ürünü olan kitapta Karagöz ile ilgili daha önce paylaşılmamış bilgileri sunmuştu.

Ressam yanıyla da dikkat eden sanatçı Ermiş, Türkistan-Altay Dağlarında bulunan Pazyryk kazı alanından ortaya çıkarılan 2400 yaşındaki Karagöz’ün atasını simgeleyen figürlerin rehberliğinde 23 adet Karagöz-Hacivat gölge oyununa ait yağlı boya tablolar resmetmişti.

 “Çok güzel övgüler aldım bu çalışmayla ilgili. Bu koleksiyon ile yurt dışında da sergiler açtım. Güzel bir araştırma ortaya çıktı” diyen Ermiş, geçtiğimiz hafta 30’uncusunu kutladığımız Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivalini hatırlatarak; “Kırklareli’ne bir Karagöz Müzesi şart” diyor.

Kırklareli’nde İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Verilecek Kırklareli’nde İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Yemek Verilecek

Ermiş; “Mademki bu kültür bizim, bunu sadece festivallerde değil, her daim yaşatmamız gerektiğini düşünüyorum. Karagöz Kırklarelili. Her yıl adına festivaller düzenliyoruz. Ancak bu kültür adına yakışır bir şekilde Kırklareli’nde bir müzeye de sahip olmalı. Gelecek nesillere Karagöz’ü en iyi şekilde tanıtmalıyız. Ben üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım. Yaptığım tüm resimleri de gerekirse bağışlarım. Yeter ki böyle bir adım atılsın” ifadelerini kullandı.

Clipboard01-462

Editör: Ferdi Kurtbayram