Kırklareli Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Gülben Vuran, 17 yaşında…

Küçük yaştan beri resim yapmayı çok seviyor ve o günden bu yana kendisini hep geliştiriyor.

Biz onun ismini geçtiğimiz aylarda, Jandarma Genel Komutanlığının ulusal yarışmasında Türkiye birincisi olduğunda öğrendik…

Ancak kendisinin birçok başarısı, aldığı pek çok derece mevcut…

Alternatif Gazetesi olarak Gülben Vuran ile okulunda bir araya geldik.

C2774Ea6 Ca08 4880 Bf99 Ce879A0Fbc72

Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu

Şu anda hayatında büyük öneme sahip resme olan ilgisi ve başlama macerasını şu sözlerle anlatıyor;

“2007 Kırklareli doğumluyum. Kendimi bildim bileli çiziyorum. Elim kalem tuttuğundan beri hep bir karalama halindeyim. İlkokul yıllarında bunu kağıda dökmeye başladım. Öğretmenlerim zaten fark ediyordu, herkes yaptığım çalışmaları beğeniyordu.

Ben de resim yapmaya devam ettim. Karakalem tekniğini öğrendim. Renkli de çalıştım. Ortaokul yıllarında öğretmenimiz beni Güzel Sanatlar Lisesi’ne yönlendirdi. Daha sonra buradaki sınavlara katıldım ve birincilikle girdim. Elbette burada eğitimini alınca daha da iyi öğrendim. Güzel başarılar elde ettik.

İl çapında elde ettiğim derecenin ardından, Jandarma Genel Komutanlığının ulusal yarışmasında Türkiye birincisi oldum.”

Okulun Müdür Yardımcısı Demokrat Eğitimciler Sendikası Kırklareli İl Başkanı Hakan Tıraşçı ile Öğretmeni Esra Özcan’ın büyük desteğini alan katıldığı yarışmalarda pek çok derece elde eden başarılı öğrenci, son olarak Colortone Sanat Boyaları Renklerin Dansı Resim Yarışmasında “Şapkalı Kadın Portresi” isimli eseriyle Türkiye 4’üncüsü oldu.

Beğendiği bir resimden etkilenerek boş tuvale hayat veren Gülben Vuran, ortaya muhteşem bir eser çıkardı. Yaklaşık 2-3 haftalık bir çalışmanın eseri olan resim için genç sanatçı kimi zaman okulda, kimi zaman da evde çalışmalarını sürdürmüş.

Aselsan’ın “Yeşil Geleceğim” yarışmasına da katılan, oradan gelecek güzel haberi bekleyen Vuran, son olarak “Hayalimdeki Çin” adlı uluslar arası yarışmaya da eser gönderdi.

Bundan sonra da resme devam edeceğini, akademik olarak kariyerini bu sanatla şekillendirmek istediğini ifade eden Vuran’ın geleceği oldukça parlak görünüyor.

G Om C Qfx W U A A W Wf V6176445D 7A8D 4781 8977 4Cf728607D2D

Editör: Ferdi Kurtbayram