İzmir Teknofest 2023'te Deneyap Makeathon Yarışmasında Enerji Verimliliği Projesi ile şampiyon olan Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Hayalperest Dahiler Takımının öğrencileri Emirhan Vatansever, Berra Sezer, Rana Açar, Zehra Pınar Eligül ve Eğitmenleri Yıldız Girgin ile Ömer Faruk UIus, TOGG ile şehir girişinden alınmasının ardından Vali Birol Ekici, yüzlerce öğrenci ve halk tarafından ellerinde Türk Bayrakları ile Valilik önünde büyük bir coşku ve sevinçle karşılandılar. 

1 (4) (1)

Valilik önünde gerçekleşen karşılama töreninde Vali Ekici ilimize büyük bir başarı ve gurur yaşatan şampiyon Deneyap Takımı öğrencileri ve eğitmenlerine tek tek çiçek vererek, başarılarından dolayı tebrik etti. Öğrenciler de Vali Ekici’ye teşekkür ederek, bu karşılama ile şampiyonluk sevinçlerinin bir kat daha arttığını dile getirdiler.

Vali Ekici karşılama töreninde yaptığı konuşmasında, “Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Atölyemiz geçtiğimiz yıl Eylül ayında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katıldığı törenle açılmıştı.

Bir yıl gibi kısa bir sürede azimle ve kararlılıkla çalışan öğretmen ve öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza atarak İzmir teknofest 2023'te Deneyap Makeathon Yarışmasında birinci oldular.

Şampiyon olan gururumuz Kırklareli Deneyap Atölyemiz Hayalperest Dahiler Takımından Emirhan Vatansever, Berra Sezer, Rana Açar, Zehra Pınar Eligül'ü Deneyap Atölyesi Eğitmenleri Yıldız Girgin ve Ömer Faruk Ulus başta olmak üzere, öğrencilerimizi, onlar yetiştiren öğretmenlerimizi ve teknofeste katılan tüm takımlarımız ile desteklerini esirgemeyen ailelerimizi tebrik ediyorum.

1 (2) (1)-1

Gençliğin, Bilimin, Teknolojinin, Eğitimin Türkiye Yüz Yılında emin adımlarla ilerlediğimiz Cumhuriyetimizin 100. Yılında ki bu başarıları tabi ki bununla sınırlı değil.

İlimizde Gençlik ve Spor il Müdürlüğümüzce çeşitli branşlarda da birçok başarıya ve şampiyonluklara imza attık.

Güreşte, Atıcılıkta, Teniste, Judoda. Masa Tenisinde, Teakwando da, Karatede ve birçok branşlarda Türkiye Birinciliklerimiz Dünya Şampiyonluklarımız, Balkan Şampiyonlarımız bulunmaktadır.

Milli Eğitim açısından baktığımızda da, LGS ve YKS sınavlarında ilimizi ve bizleri gururlandıran öğrencilerimizi de tebrik etmek istiyorum.

2023 YKS' de ilimizden yaklaşık 4000 öğrencimizin YKS’ye katıldı ve bunlardan Türkiye 412'ncisi olan İlimiz birincisi ile ilk on bine 42 öğrencimiz girmeyi başardı. İl ortalama puanımız geçen yıla göre 15 puan artmıştır.

1 (1) (1)-1

2023 LGS sınavlarında ilimizden 3 öğrencimiz 500 Tam Puan yaparak Türkiye birinciliğine adlarını yazdırdı. Böylelikle İl Ortalama puanımız geçen yıla göre 12 puan artmıştır.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında gururla yürüdüğümüz Türkiye YüzYılı yolunda tekrardan tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, ilgili müdürlerimizi, velilerimizi ve emeği bulunan herkesi tebrik ve teşekkür ediyorum” dedi.

2 (2) (1)-1

Daha sonra Vali Ekici, Kırklareli Gençlik Merkezi Deneyap Hayalperest Dahiler Takımı öğrencileri, eğitmenleri ve ailelerini Valilik Makamında ağırladı. Takımın Teknofest 2023’te şampiyonlukla taçlanan projeleri ile ilgili bilgiler alarak, gelecekte hedefleri olan uluslararası başarılar üzerine devam edecekleri çalışmalar ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. (Gülşah Ayyıldız)

1 (3) (1)

Editör: Haber Merkezi