Zamların öğrenciler için fazla olduğunu dile getiren öğrenciler, Lüleburgaz Belediyesi’ne çözüm önerilerini de sundu.

“Kabul Edilebilir Bir Artış Değildir”

Zamlar ile ilgi açıklamayı Kırklareli Üniversite öğrencileri adına Sena Demirel yaparak, “Geçtiğimiz hafta minibüs ücretlerine yapılan ölçüsüz zam, biz öğrencileri ekonomik olarak oldukça zor durumda bırakmıştır. Bu kabul edilebilir bir artış değildir” sözlerini dile getirdi.

Zamlar Öğrencileri Zor Durumda Bıraktı

Öğrencilerin her gün okula gidip gelmesinden dolayı ulaşım için önemli maddi külfet olduğunun altını çizen Demirel, “Büyükşehirlerde dahil ülkemizin hiçbir yerinde bu kadar yüksek öğrenci minibüs fiyat bulunmamaktadır. Mevcut ekonomik koşullarda zaten zorlandığımız bu dönemde, 20 liralık minibüs bedeli biz öğrenciler için oldukça fazla yük oluşturmaktadır. Ulaşım ücretlerine yapılan bu zam her gün okula gitmek zorunda olan bizleri zor durumda bırakmaktadır” ifadelerini dile getirdi.

Öğrencilerin Belediyeden Beklentisi

Sorunun çözümü için önerilerini de dile getiren Demirel şu sözlerini ifade etti;

Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı Öğretmen Atama Sonuçları Açıklandı

“Lüleburgaz Belediyemizden beklentimiz, halkına ve de en önemlisi kentimizde yaşayan biz öğrencilere verdiği değeri ortaya koyması adına, özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik Haftası’nda biz gençleri üzen bu zam kararını tekrar gözden geçirmesidir. Bu doğrultuda daha ucuz bir ulaşım hizmeti sağlanması adına,

1. Otogar-Kepirtepe arasında kendi otobüsleri ile belirli saatlerde ring seferler yapması talebimizdir.

2. Minibüs hatlarından alınan durak parasının alınmaması ve buna bağlı maliyetlerin düşürülmesi talebimizdir.

3. Öğrencilerin minibüs ücretlerinin yarısının belediye tarafından sübvanse edilmesi talebimizdir. Ulaşım hizmeti belediyenin asli görevleri arasında yer almaktadır ve ulaşım ücretleri kar edilebilecek bir gelir kalemi değildir.

Biz öğrenciler olarak derdimizi dile getirdik, çözüm önerileri sunduk. Bunu dikkate alacak olan da, kulağının üstüne yatarak sesimizi duymayacak olan da bizzat belediyemizdir.

Basın açıklamamıza katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyor, en kısa zamanda bu yanlış karardan dönülmesini diliyoruz. Kırklareli Üniversitesi Öğrencileri.”

Editör: Şefik Kenar