Kırklareli İl Halk Kütüphanesi ve Kırklareli Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü işbirliğinde “Duygularla Dünyam” isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte 5-6 yaş grubu çocuklar duyguları tanırken, etkinlikle alakalı konuşan Çocuk Gelişimi öğrencileri; “Merhaba biz Kırklareli Üniversitesi çocuk gelişimi bölümü 2. Sınıf Ögrencilerindeniz. Etkinliğimizin ismi duygularla dünyam. Etkinliğimizin amacı 5-6 yaş grubu çocuklarımızın duyguları tanıması, ifade yetisini geliştirmesi ve bunu aileleri ile paylaşmasıdır. Bu etkinliğimize şöyle bir oyunumuz eşlik ediyor” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin amacından bahseden öğrenciler; “Oyunumuz etkinliğe bağlı olarak duyguları ifade etmek üzerine kurulu.. Bu oyun için bazı renkleri ve duyguları eşleştirdik. Örnek olarak yeşil renk ve mutluluk duygusunu verebilirim.

Oyunumuzun başlangıcında müzik çalacak ve çocuklar müzik eşliğinde balonlarla oynayacak. Müzik durduğunda her çocuk tek bir balonu tutacak ve balonun üzerindeki duyguyu tanımlayacak ve daha sonra o balonun neden o duyguya sahip olabileceğine dair örnek verecektir” cümlelerini sarf etti. (Volkan Abuy)

Editör: Volkan Abuy