Kırklareli Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca’nın başkanlığında Merkez ilçede bulunan iki okulda Dünya Süt Günü’nün farkındalığını arttırmak amaçlı organizasyon düzenlendi. Gerçekleşen organizasyonda Müdür Karaca çocuklara süt tüketiminin ne kadar önemli olduğundan bahsederek, çocuklardan daha fazla süt tüketimi yapacaklarının sözünü aldı. Etkinlik sonunda çocuklara süt ikram edildi.

Lüleburgaz: Bu Turnuvada Goller Köfte Ekmek İçin Atıldı Lüleburgaz: Bu Turnuvada Goller Köfte Ekmek İçin Atıldı

Her yaştan insana süt içmenin önemini aşılamak istediklerini söyleyen Karaca; “İl Müdürlüğümüz olarak; Sağlıklı nesiller yetiştirebilmemiz için gerekli olan süt talebinin canlandırılması ve her yaşta insana süt içme alışkanlığı kazandırılması, süt tüketiminin arttırılması, süt ve süt ürünlerinin besinsel değerleri konusunda kamuoyunu aydınlatmak, daha dinamik bir toplum yapısı oluşturmak amacıyla tüm halkımızın “Dünya Süt Günü” nü kutluyoruz” dedi.

447612673 885633346911665 8884711246717150106 N

Sütün Önemi

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) almış olduğu bir karar ile 1 Haziran tarihi Dünya genelinde ‘’Dünya Süt Günü’’ olarak kutlanmaktadır. Bu çerçevede, 1 Haziran “Dünya Süt Günü‘ nün içinde bulunduğu hafta bizim ülkemizde de "Süt Haftası" olarak kutlanmaktadır.

FAO verilerine göre süt ürünleri dünya genelinde 6 milyar kişi tarafından tüketiliyor. Doğanın “Beyaz Mucizesi” olan süt, başta gelişme çağındaki çocuklar olmak üzere, 7 den 70 e her bireyin bünyesi için elzem olan tüm besinleri dengeli olarak içinde barındıran, vazgeçilmez tek besin maddesidir. Yeterli ve dengeli beslenme için gerekli olan bazı besin öğeleri hayvansal ve bitkisel gıdalarda değişik oranlarda bulunurken süt birçok besin öğesini tek başına bünyesinde barındırmaktadır.

İnsanlarda beyin gelişiminin çocukluk çağında tamamlandığı dikkate alınırsa, bu dönemde en fazla tüketilebilir hayvansal protein kaynağı sütün toplumların geleceği için ne denli önem taşıdığı anlaşılacaktır.

Muhabir: Volkan Abuy