Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, "Sevgili gençler, GSB burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın." ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada da görüşlerine yer verilen Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yüksek öğrenim GSB burs, kredi için 825 bin 843 öğrencinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.Burs,kredi başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçları, e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuç sayfasından öğrenebilecek.
Başvurular İçin Son Gün 19 Ekim
19 Ekim Perşembe günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan burs kredi başvurularını öğrenciler  E-Devlet üzerinden yapabilecek. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler, yine bu tarihe kadar e-Devlet üzerinden bilgilerini güncelleyebilecek.
Başvuru sürecinde sorun yaşayan öğrenciler 7/24 hizmet veren ALO GSB (444 0 472), KYK_DESTEK ve GSB_DESTEK üzerinden yardım talep edebilecek.
Yurt başvuru sonuçlarına https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama linkinden ulaşılabiliyor. (Haber Merkezi)

gsb

Editör: Haber Merkezi