Kırklareli Gençlik Merkezi bünyesinde eğitim alan ve İzmir'de düzenlenen TEKNOFEST 2023 Deneyap Makeathon Yarışması Ortaokul Finali'nde ilimizi temsil ederek, 728 ortaokul arasında birinci olan,“Hayalperest Dahiler" takımı bu yıl Adana’da gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2024 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde de iddialı olduklarını açıkladılar.

Engelli bireyler için tasarladıkları TOS-TOS, yani “Tekerlekli Otomatik Sandalye” projesini Engelliler Haftasında kamuoyu ile paylaşan ekibin çalışması büyük beğeni topladı.

Öyle ki; Türkiye'nin yerli üretim S/İHA sistemi Baykar Bayraktar TB2 ve ilk milli insansız savaş uçağı prototipi Bayraktar Kızılelma'nın mimarı Selçuk Bayraktar da ekibi projelerinden ötürü kutladı.

TEKNOFEST’in sosyal medya hesabından paylaşılan videoda ,“Hayalperest Dahiler" projelerini şöyle anlattılar;

“TOS-TOS, yani Tekerlekli Otomatik Sandalye adlı projemizin amacı, engelli kardeşlerimizin daha rahat bir şekilde hareket etmesi ve okulda daha rahat eğitim alması. Bu projeyi özellikle deprem bölgesindeki arkadaşlarımız için tasarladık.

Geleneksel Konferans Yeniden Düzenlenecek Geleneksel Konferans Yeniden Düzenlenecek

Projenin alt kısmında eşyalarını koyabilecekleri bir bölüm, sağ taraflarında çantalarını asabilecekleri, sol taraflarında ise masa yerine kullanabilecekleri bir bölüm yer alıyor.

Bu projemiz üzerinde hala çalışmaktayız. Özellikle depremden sonra yürüme işlevini yitirmiş arkadaşlarımızı gördük ve sonrasında aklımıza bu fikir geldi. “Onları nasıl daha rahat ettirebiliriz?” diye düşündük. Ve ona göre bir tasarım yaptık. Daha sonra tasarımımız üzerinde uğraştık ve son halini aldı. Geçen yıl İzmir’de gösterdiğimiz başarıyı bu yıl aynı şekilde TEKNOFEST Adana’da da göstermeyi umuyoruz.”

Çalışmalarını Kırklareli Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan Deneyap Atölyesi’nde sürdüren “Hayalperest Dahiler" takımını sosyal medya hesabından tebrik eden Selçuk Bayraktar; “Bütün emek ve gayretini iyilik adına sarf eden genç kardeşlerimizle aynı yolda yürümenin mutluluğunu yaşıyorum. Engelleri aşarak projeler geliştiren kardeşlerimi tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

Teknofest Selçuk Bayraktar

Editör: Haber Merkezi