Okul öğrencilerinin fotoğraf sanatına olan ilgilerinin artması amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen “İnsan ve Emek” Konulu Fotoğraf Yarışmasına ilgi yoğun oldu. Kırklareli ve çevresinden insan ve emek karelerini kadrajlarına sığdıran öğrencilerin fotoğrafları okul içinde panolarda sergilendi. Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği(KIFSAD) Başkanı Nedret Benzet, Gazeteci/Foto Muhabiri Erhan Baycan, Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü Grafik Tasarım ve Fotoğraf Usta Öğreticisi Nilsu Sansak ve Fotoğrafçı Ufuk Şumnulu ile Hakan Can Şen’in jürisinde yer aldığı yarışmada, 9B sınıfından İsmet Öztarak’ın emekçi saatçi fotoğrafı birinciliği alırken, ikinci 11-AHB sınıfından Ecehan Olgun, üçüncü ise 9B sınıfından Berna Su Göksel oldu.

20240531 103532

“İnsan ve Emek” Konulu Fotoğraf Yarışmasına 9A Kerem Kutun, 9B İsmet Öztarak, 9B Berna Su Göksel, 10A Cemal Yalçın, 10 AHB Esmanur Çalhan, 10 AHB Buket Naz Akay, 10 AHB Elif İşçi

11A Elif Su Pekcan, 11B Berfin Belhan, 11BHB Zeynep Demirel, 11D Gülsüm Zeynep, 11AHB Ecehan Olgun, 11A Elif Sekman,  HZ B Eylül Ezgi Çetin, HZ B Esma Nur İlter, HZ B Nisanur Kalkan,  HZ B Kübra Kılıççelik, HZ B Hilal Başol, HZ B Nehir Sezgin katılım gösterdi.

Kırklareli TOBB Sosyal Bilimler Lisesi’nden fotoğraf yarışması ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi, “Eskilerin deyimiyle “Emeksiz ekmek olmaz!”. Emek, birçok duygu ile birlikte insan ruhunda iyi hissettiren bir etkiye sahiptir. Emek vererek ortaya konan ürün bazen en kıymetli hazinemiz ve çocuklarımıza bırakacağımız bir miras olur. En önemli misyonu sosyal yönden güçlü, yaratıcı düşünme gücüne sahip lider bireyler yetiştirmek olan Sosyal Bilimler Lisesi gerçekleştirdiği birçok etkinliğe ilk defa fotoğraf yarışmasını dahil etti. Sanatın insan yaşamı üzerindeki etkisini anlatabilmek, bir fotoğrafla çok şey anlatılabileceğini göstermek amacıyla 20 öğrencinin katıldığı yarışma ve fotoğraf sergisi büyük beğeni topladı.”

20240531 103455

Clipboard01-469

Clipboard02-49

Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu Lüleburgaz; Evde Çıkan Yangın Korkuttu

Wew-2

Editör: Kadir Sinici