Kültürel birikimin en önemli noktalarından birisini müzeler olduğunu vurgulayan Vali Ekici, “Dünya mirasını, medeniyet birikimini inceleyip koruyarak insanlığa sunan, toplumun estetik zevkinin yükselmesine katkıda bulunan müzeler; gelecek nesillere tarih, sanat bilgisi ve bilinci kazandıran önemli kurumlardır.

Dedeoğlu Trakya’daki Acı Gerçeği Hatırlattı; “SULARIMIZ TÜKENİYOR!” Dedeoğlu Trakya’daki Acı Gerçeği Hatırlattı; “SULARIMIZ TÜKENİYOR!”

Uygarlık tarihine ışık tutarak, medeniyetler hakkında bilgi edinmemizi sağlayan müzelerimiz, kültür ve sanat birikimlerini günümüze taşımaktadırlar. Bugünü anlamak, ancak dünü tanımak ve anlamakla mümkündür. Tarihi bilgilerin ortaya çıkarılıp, geçmişin doğru yorumlanmasına vesile olan müzelerimiz, aynı zamanda farklı toplumların ve kültürlerin birbirlerini tanımalarını, bireylerde tarih ve kültür bilincinin oluşmasını sağlar” sözlerini ifade etti.

Çok önemli kültürel varlıklara ev sahipliği yapan bir ülke olduğumuzun altını çizen Vali Ekici, “Binlerce yıllık tarihi ile muhteşem bir kültürel varlığa ev sahipliği yapan ülkemizde, tarihi aydınlatan ve geçmişle gelecek arasında köprü kuran birçok müze bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, Müzeler Haftası’nın, tüm vatandaşlarımızın, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkma bilincinin gelişimine katkı sunmasını umut ediyor, tarih ve kültür mirasımızın korunması konusunda önemli görevler üstlenen akademisyenlerimiz ve müze çalışanlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Müzeler Haftası'nı kutluyor, sanata, tarihe ve kültüre kıymet verenlere esenlikler diliyorum” ifadelerini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi