Yoğun katılımla düzenlenen etkinlikte Belediye Başkanı Derya Bulut’tan öğrencilere Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner’den Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş’a tüm katılımcılar eldiven giyerek caddedeki çöp ve izmaritleri topladılar, anlamlı bir farkındalığa imza attılar.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş, öğrenciler, sporcular, görme engelliler,bisiklet grupları ve çevre gönüllülerinin katılımıyla yapılan etkinlik saat 18.00’de Kültür Anıt Park’ta toplanma ile başladı.

1-789

“Temizlik Kirletmemekle Başlar“

Burada bir konuşma gerçekleştiren Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, temizliğin kirletmemekle başladığını vurguladı. Çevre bilinci konusunda eğitimin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Bulut, “Ben ilk olarak hem Kent Konseyi Başkanımız Sayın Yasemin Ertaş’a hem de yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bugün çocuklarımız ve tüm katılımcılarımızla birlikte hem çevre haftasını kutlayacağız hem de çevre bilincini aşılamaya çalışacağız. Biz tüm vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz. Temizlik kirletmemekle başlar. Bunun da başı eğitimden geçer. Bu doğrultuda etkinliğimize katılım sağlayan, emek gösteren herkese teşekkürlerimi iletiyor, Çevre Haftasını kutluyorum. “ dedi.

2-404

"Geleceği Atma, Çöpe At" Şarkısını Seslendirdiler

Topluluk buradan Cumhuriyet Caddesi’ne hareket etti. Yürüyüş esnasında Kırklareli Belediyesi Kültür Sanat Evi Ritim Atölyesi'nde eğitim alan öğrenciler besteledikleri "Geleceği atma, çöpe at" şarkısını seslendirdi.

Anlamlı Bir Farkındalığa İmza Attılar

Caddede esnaflar gezildi, çöplerini ve izmaritlerini çöp kutularına atmaları istendi. Burada Belediye Başkanı Derya Bulut’tan öğrencilere Başkan Yardımcısı Kürşad Yamaner’den Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş’a tüm katılımcılar yerdeki çöp ve izmaritleri topladılar, anlamlı bir farkındalığa imza attılar.

4-93

Öğrenciler aynı zamanda ellerindeki broşürleri vatandaşlara dağıtarak çevre temizliği konusunda duyarlı olunmasını istediler.

Topladıkları İzmaritlerle Maket Oluşturdular

Topluluk buradan sonra Fevzi Çakmak Bulvarı ve İstasyon Caddesi’ni geçerek Sabahattin Ali Parkı’na ulaştı. Burada katılımcılar topladıkları izmaritlerle bir maket oluşturarak çok önemli bir farkındalığa imza attılar.

“Sigara İzmariti Çevre ve Doğa İçin Çok Büyük Bir Tehdit “

Etkinlik sonrasında Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Yasemin Ertaş önemli açıklamalarda bulundu. Sigara izmaritinin çevre ve doğa için çok büyük bir tehdit oluşturduğunu aktaran Başkan Ertaş,  “Maalesef ki sigara izmariti dünya üzerinde çöp olarak nitelendirilmeyen bir çöp aslında. Biz bugünkü etkinliğimizle izmaritin çöp olduğuna dikkat çekmek istedik. İzmarit dünya üzerindeki çöp oranının yüzde 50’sini oluşturuyor. Bir izmarit 7 metreküp suyu kirletebiliyor. İzmaritte bulunan mikroplastik parçacıklar çevre için büyük tehdit oluşturuyor. Bu parçacığın doğada çözülmesi 12 yıl, suda çözülmesi ise 7 yıl. Bu yüzden bugün çöplerimizi topladık. Cumhuriyet Caddesi’nden çıkan atıklarımızla böyle bir maket oluşturduk. Bu etkinliğimizle önemli bir farkındalık yaratacağımızı düşünüyoruz. Herkesin Çevre Haftası bir kez daha kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

A A 20240607 34805562 34805560 K I R K L A R E L I N D E B E L E D I Y E B A S K A N I D E R Y A B U L U T I L E O G R E N C I L E R C A D D E D E C O P V E I Z M A R I T T O P L A D IA A 20240607 34805562 34805557 K I R K L A R E L I N D E B E L E D I Y E B A S K A N I D E R Y A B U L U T I L E O G R E N C I L E R C A D D E D E C O P V E I Z M A R I T T O P L A D I