Kırklareli Filistin için tek yürek oldu. Bugün Cuma namazı sonrasında İl Müftüsü Yusuf Eviş önderliğinde toplanan vatandaşlar önce Hızırbey Camii’nde gıyabi cenaze namazı kıldılar. Musalla taşı önünde bulunan Filistin’de ölen çocukları temsil eden sarılı kanlı kefenler önünde cenaze namazını kılan vatandaşlar daha sonra Karaumur Caddesi’nde toplandılar ve tekbirlerle, sloganlarla yürümeye başladılar.

“Kahrolsun İsrail, Filistin’den Defol, Çocuklar Ölürken Sessiz Olunmaz, Uyan Müslüman Kudüs’e Sahip Çık” gibi sloganlar atan kalabalık ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle 100. Yıl Caddesi’ne oradan da Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na ulaştılar.

AK Parti İl Başkanı Yunus Ercan Dağtaş, Memur-Sen Şube Başkanı Selahattin Karanfiler, Cihannüma Kırklareli Şube Başkanı Hikmet Yıldırım’ın da katılım gösterdiği yürüyüşün ardından basın açıklaması da yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“İnsan olmanın asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır. İsrail’in vahşetini, işgalini, zulmünü, zorbalığını bitirmek için haykırmaktır. Evet, insan olmanın asgari şartı, Mescid-i Aksa’da Siyonist postaldan rahatsız olmaktır.

27 Mayıs gecesi terör devleti Katil İsrail, Refah sınırında bulunan güvenli bölgedeki Birleşmiş Milletler Çadır Kampı’nafüze ve bombalar ile bir saldırı daha gerçekleştirdi.

İşgalci İsrail, insanlık tarihi boyunca görülen en aşağılık terör yapılanması olduğunu bir kez daha ifşa etmiştir. Terör devleti İsrail, cephede Mücahit Hamas’a karşı alamadığı zaferi, evlerini yıktığı ve çadırlarda kalmalarına sebep olduğu sivil Filistin halkına zulmederek göstereceğini zannetmektedir. Lanetli İsrail cepheden kaçıp sivilleri hedef alıyor. Lanetli İsrail, Firavunu kıskandıracak bir arsızlıkla çocukları hedef alıyor.

İşgalci İsrail devleti, zulmün yanında olmalarına rağmen uluslararası örgütlerin formalite uyarılarını bile dikkate almamaktadır. Kendi çıkarları doğrultusunda düzenlenen hukuku bile tanımayan, İslam düşmanlarını bile şaşırtacak, şeytanı bile kıskandıracak bir terör devleti ile karşı karşıyayız.

İşgalci ve soykırımcı İsrail’i ve başta ABD olmak üzere eline mazlum kanı bulaşan destekçilerini lanetliyoruz. Zalimin yanında saf tutan Amerikalı ve Avrupalı yetkililerin bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Gazze, artık sadece Filistinlilerin meselesi değil, vicdanların meselesidir. Ve bu temiz vicdanları, hiçbir güç susturamaz.

Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı sorgulanamaz. Bu mücadele, evini, yurdunu, namusunu, ailesini, kutsalını koruma mücadelesidir. Bugün, Kur'an'ın ifadesiyle 'Furkan' günüdür. Filistin direnişini amasız, fakatsız desteklemek insan olmanın gereğidir. Filistin direnişini savunmak bir haysiyet meselesidir, adamlık meselesidir.

Bu zulme göz yummayan ve mazlumlar için vicdanı sızlayan bütün insanlığa çağrımızdır;

Hep birlikte İzzetli Gazze halkının ve Aksa Tufanının çağrısına kulak verelim.

Biz elbette ki haykırmaya, “Kahrolsun İsrail” demeye ve lanet okumaya devam edeceğiz, biz elbette ki meydanları doldurup sesimizi yükseltmeye bu zulme razı olmadığımızı göstermeye devam edeceğiz, biz elbette ki kol kola girip Filistinli kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmeye devam edeceğiz.

Hepimizin harekete geçmesi ve ahlaksız İsrail Devleti’nin işlediği soykırımı tersine çevirme sorumluluğunu üstlenmesi gerekiyor. Bu sorumluluk bizden ve sizden başlar. Elbette yapabileceğimiz bir şeyler var: Söz söyle, Gazze halkının yanında ol, onlara yardımlarınla destek ol, Filistin’i unutma, unutturma, insanlığın uyanışına bir Müslüman olarak bir insan olarak katkın olsun.”

Açıklamanın ardından edilen dualarla eylem sona erdi.