Kırklareli’nde uzun süredir seyahat acentesi olarak hizmet veren Saranta Turizm uyarıyor; Bayram için tatil planlarınızı hızlandırın.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayram tatilini 9 gün olarak açıklamasının ardından, pek çok vatandaş tatil planları yapmaya başladı. Ancak Kırklareli’nde uzun süredir seyahat acentesi olarak hizmet veren Saranta Turizm uyarıyor; Tatil planlarınızı hızlandırın.

Önümüzdeki günlerin son fırsatlar olduğunu belirten Saranta’dan Nurşen Özbay ve Emre Cebeci ile Alternatif Gazetesi olarak bir araya geldik. Hem Kurban, hem de yaz tatili için seçenekleri sorduk, Kırklareli’nin ilgisinin ne kadar olduğunu öğrendik.

Bayram öncesi özellikle havayollarını tercih edenler uçak biletlerine yoğun ilgi gösterdiler. Ekonomi sınıfı biletlerin tükenmek üzere olduğunu belirten Saranta yetkilileri, Business Class biletlerin de her bütçeye uygun olmadığını göz önünde bulundurmak gerektiğini hatırlatıyorlar.

Otobüs biletlerinin de özellikle aileler için bayram öncesinde maliyetli olduğunu ifade eden Saranta, uçak bileti bulamayanların mecburen karayolunu tercih ettiklerini kaydediyorlar.

Önümüzdeki günlerin son fırsatlar olduğunu belirten Özbay ve Cebeci, gerek yurt içi gerekse yurt dışı oteller için gelecek hafta belki de yer bulmakta sıkıntı yaşanabileceğini dile getiriyorlar.  

Bayramda nereye gitmeli?

Kurban bayramını yurt dışında geçirmek isteyenlerin azımsanmayacak derecede olduğunu kaydeden Nurşen Özbay ve Emre Cebeci, Yunanistan başta olmak üzere Balkan ve Avrupa kentlerinin vatandaşların tatil planları arasında yer aldığını belirttiler.

Saranta yetkilileri yaptıkları açıklamada;

“Balkan turları çok revaçta. Vize bulamayanlar uçakla vizesiz turları tercih etmekte.

Yurt içinde ise; Kapadokya, Karadeniz, GAP turları üst sıralarda. Uçaklı uzun süreli turlar da ilgi gören seçeneklerimiz arasında. Biraz kum, biraz güneş ve deniz isteyenler genellikle Ege ve Akdeniz’i tercih ediyorlar. Kısa soluklu olarak Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris ve Datça rağbette.

Erken rezervasyon yapanlar, fırsatları yakaladılar. Şu anda son dakikacıları bekliyoruz. Tatilin 9 güne çıkması ile birlikte heyecanlananlar, işini uyduranlar, bütçesini ayarlayanlara uygun, güzel seçenekler sunmaya çalışıyoruz” dediler.

“Ekonomik koşullar, tatil planlarını etkiledi”

Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum da tatil planlarına ket vurmuş. Ancak Saranta yetkilileri tatilin bir lüks olmaktan çıkıp artık ihtiyaca dönüştüğünü ifade ederek; “Evet ekonomik koşullar tatil rezervasyonlarını etkilemedi diyemeyiz. Geçen yıllara göre azalma var. Ancak yine de insanlar her bütçeye uygun alternatiflerle tatil yapmaya devam ediyorlar. Belki 6 gece değil, 5 gece ya da ultra her şey dahil değil, daha uygun seçeneklerle hayatlarına bir mola vermek istiyorlar. Bu anlamda kültür turları büyük ilgi görmeye başladı. Gezip görme, yeni yerler keşfetme, seyahat etme imkânı daha cazip hale geldi” dediler.

Erken rezervasyonlarda da hemen her yıl olduğu gibi bu yaz mevsiminin de gözdesi Akdeniz bölgesi tercih ediliyor.

Yurt dışına talep zirve yaptı

Vize Başvuru Merkezi olarak da hizmet veren Saranta, son dönemlerde yaşanan randevu sıkıntısından dolayı vatandaşların mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. İnsanların bilgisayar başında, telefonda gece gündüz demeden randevu bulmaya çalıştıklarını kaydeden Nurşen Özbay ve Emre Cebeci; “Sektörümüzde son yıllarda yaşanan en büyük kaos. İnsanlar vize alabilmek için aylarca beklemek durumunda kalıyorlar. Talep çok, kontenjan az deniyor. Bu konuda yetkililerden çözüm bekliyoruz. Çünkü yurt dışına çıkma talebi bu yıl zirve yaptı. Örneğin bugün bir Balkan turu 450-500 Euro arasında paket olarak sunuluyor. Ulaşım, yemek, konaklama dahil 6 ülke 5 başkenti gezme, görme imkanı var.  Hem daha ekonomik hem de daha cazip geliyor insanlara. Dolayısıyla yurt dışı daha çok tercih edilmekte” dediler.