Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Kırklareli Merkez ilçede yoğun geçen aday belirleme sürecinin ardından, yine ittifak kararı verilmiş, Cumhur İttifakının Kırklareli Belediye Başkan adayı Derya Bulut olarak açıklanmıştı.

Lüleburgaz’da Aşılama Lüleburgaz’da Aşılama

31 Mart 2024 yerel seçimlerine az bir süre kala Kırklareli’nin belde ve ilçelerinde henüz adaylarını açıklamayan iktidar partisi, ilimizdeki bu bölgelerde seçime kendi adayları ile girmeyi planlıyordu.

Ancak kulislerde, Kırklareli’nin en büyük ilçesi Lüleburgaz ile ilgili başka bir adımın atılacağına dair söylemler dillendiriliyor.

Buna göre Lüleburgaz’da da Cumhur ittifakı adayının çıkarılacağı ve adayın da ilçedeki bir yerel gazetenin sahibi olan Murat Mahir Altan’ın olacağı konuşulmakta.

Altan; “Yarın Belli Olacak”

2014 yerel seçimlerinde partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nden Lüleburgaz Belediye Başkan adayı olan ve yüzde 28 oy oranı ile adından söz ettiren Murat Mahir Altan ile Alternatif Gazetesi olarak görüştük.

Altan “İttifak Adaylığı” hakkında Alternatif’e yaptığı açıklamada; “Resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Yarın (8 Şubat Perşembe) belli olmasını bekliyoruz. Yaptığım görüşmelerde; “Evet, Lüleburgaz Cumhur İttifakı adayı sensin” diyorlar ama şu an resmi bir açıklama olmadığı için ben de bilmiyorum.  Henüz il veya ilçe başkanımızdan bu konuda bir tebliğ almadım. Yarınki programda belli olacağı söylendi” şeklinde konuştu. (Ferdi Kurtbayram)

15392972 10210127536679437 4702298574877958307 O

Editör: Ferdi Kurtbayram