Fenerbahçe Beko, Euroleague’in 30. haftasında kendi salonunda karşılaştığı İspanyol devi Barcelona’yı 88-74 mağlup ederek ilk 4 yolunda büyük bir adım attı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, sporun her alanında aldığı galibiyetlerle ülkesini gururlandırmaya devam ediyor. Bunun son örneği çarşamba akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yaşandı.

Fenerbahçe Beko ligin 30. haftasında konuk ettiği Barcelona'yı mağlup etmeyi başardı ve ilk 4 yolunda dev bir adım attı.

G J J Bi D1 X A A A R Wu S

TARAFTARDAN MÜTHİŞ KOREOGRAFİ

Salonu tamamen dolduran Fenerbahçe taraftarı pota arkasında çok güzel bir görsel şölene imza attı. Maç öncesinde açılan “Yenilmezler” temalı koreografide koç Saras Jasikevicius, Fenerbahçe Beko maskotu Yellow ve kaptan Melih Mahmutoğlu yer aldı.

G J J Jh Q G X M A E Dmvg

İLK YARI KUSURSUZ BİR BASKETBOL OYNADIK

Temsilcimiz maçın ilk çeyreğinde savunma sertliği ile adeta potasını baskete kapattı. Barcelona’nın topu iyi dolaştırmasına izin vermeyen, ribaundlarda kurduğu üstünlükle geçiş oyunlarını engelleyen sarı lacivertliler hücumda da etkili olunca çeyreği 24- 11 üstün kapattı.

G J J K Lr Y Xg A E X Ray

Özellikle topa yön veren Calathes ve Guduric’ın doğru tercihleri, boyalı alanda Motley’nin kurduğu üstünlük, Wilbekin ve Biberovic’in üç sayı çizgisinin gerisinden etkili oyunu ilk yarıda Fenerbahçe’ye farklı üstünlüğü getirdi.

Oyun öyle kusursuzdu ki Barcelona gibi bir takım ilk yarıda hiç hızlı hücum sayısı üretemedi.

3. ÇEYREKTE SENDELEDİK

Zorlu mücadelenin ilk yarısını 46-25 önde kapatan Fenerbahçe Beko’ya rakip Barcelona’nın 3. çeyrekte karşılık vermesi bekleniyordu. Öyle de oldu. Brizuela önderliğindeki İspanyol ekip hem aldığı hücum ribaundları hem de yüksek yüzdeli atışlarla çeyrek sonu farkı 5’e indirdi.

İlk yarı 25 sayı atan konuk ekip sadece 3. çeyrekte Fenerbahçe potasında 32 sayı buldu.

SON BÖLÜMDE FİŞİ ÇEKTİK

Sıkıntılı geçen bu bölüm sonrasında sarı lacivertliler son çeyrekte Wilbekin önderliğinde üstünlüğünü parkeye yansıttı ve 88-74 ile görkemli bir galibiyet elde etti. Fenerbahçe böylelikle Baskonia, Real Madrid ve Valencia’dan sonra üst üste 4. İspanyol takımını da mağlup ederek büyük bir başarı kaydetti.

Temsilcimizde Nigel Hayes; 12 sayı, 5 ribaund ve 3 asistlik performansıyla maçın en değerli oyuncusu oldu.

Koç Saras Jasikevicius ile son dönemlerin en iyi basketbolunu oynayan Fenerbahçe Beko, bu sonuçla 19. galibiyetini elde etti ve haftayı 4. sırada noktaladı. Sarı lacivertli ekip bir sonraki mücadelede Cuma akşamı Olimpia Milano ile karşı karşıya gelecek.