Üstünlüğün tam 25 kez el değiştirdiği muazzam mücadelede kazanan Fenerbahçe Beko oldu.

Euroleague’de son dönemlerin en çekişmeli karşılaşmalarından biri perşembe akşamı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynandı. Fenerbahçe Beko ile Bayern Münih’in zorlu mücadelesi basketbolseverlere büyük keyif yaşattı. Scottie Wilbekin-Francisko rekabetinde kazanan Wilbekin oldu.

2-238

Temsilcimiz maça çok hızlı başladı. Wilbekin ve Pierre ile bir ara skoru 19-8’e getiren Fenerbahçe’ye cevap ise gecikmedi. 11 sayılık farktan sonra geri dönen konuk ekip dengeyi yakaladı ve ilk çeyrek 22-22 eşitlikle noktalandı.

Özellikle Fenerbahçe, ikinci çeyrekte hücumlarının çok aksamasına ve setlerde sıkıntı yaşamasına rağmen devreyi 39-38 ile sadece 1 sayı farkla geride noktaladı.

Maçta son periyot belirleyici oldu. Fenerbahçe’de Wilbekin hem hücumda hem de savunmada muazzam bir performans ortaya koydu. Hücumda attığı kritik üçlüklerin yanı sıra rakip takımın keskin şutörü Andreas Obst’u yakın savunması, ortaya koyduğu enerji ve karakter büyük takdir topladı.

Tam 25 kez üstünlüğün el değiştirdiği karşılaşmanın son 10 saniyesinde mücadele en üst noktayı gördü. Wilbekin önce üçlüğü attı Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Ardından Francisko 3 serbest atışta hata yapmayarak maçı uzatmaya taşıdı.

3-92

Son dönemlerin en çekişmeli karşılaşmasında son söz uzatma periyodunda söylendi. Bu bölüme Fenerbahçe muazzam şekilde girerek ilk 2 dakikada fişi çekti. Özellikle Dyshawn Pierre boyalı alanda kendisiyle özdeşleşmiş post-uplarını bir sanatçı gibi parkeye yansıttı.

Maçı Fenerbahçe Beko 98-91 kazanarak çift maç haftasını 2’de 2 ile tamamladı.

Temsilcimizde Wilbekin; 30 sayı ile oynarken, Dyshawn Pierre; 15 sayı, 10 ribaunt ve 2 asistlik performansıyla maçın en değerli oyuncusu oldu. Šarūnas Jasikevičius’un gelişi ile birlikte yükselişe geçen Tyler Dorsey de yine önemli anlarda sahne aldı ve 13 sayılık performans ortaya koydu.

Bayern Münih’te ise Sylvain Francisco’nun 21, Devin Booker’un 16 ve Andreas Obst’un 15 sayısı galibiyete yetmedi.