Euroleague’de son danslar cuma ve pazar günleri Final Four’da sergilenecek. Ribaunt savaşlarının yaşanacağı, kemik seslerinin duyulacağı, antrenörlerin taktik tahtalarında hünerlerini sergileyeceği ve sahnenin yıldızları basketbolcuların her şeylerini ortaya koyacağı maçlar bizleri bekliyor.

Avrupa’da basketbolun zirvesinde cuma ve pazar günleri Final Four heyecanı yaşanacak.  Zorlu, bir o kadar mücadele yüklü geçen normal sezon ve çeyrek finaller sonrası 4 takım en iyi performanslarını ortaya koymak için parkeye çıkacak. Biz basketbolseverler ise her Final Four’da olduğu gibi ekran başında üst düzey karşılaşmaları yakından takip edeceğiz.

EN BÜYÜK FAVORİ REAL MADRID

Bir yanda geçen yılın şampiyonu Real Madrid. Zirvede bitirdikleri sezon sonrası bu muazzam kadroya eklenen yıldız oyun kurucu Campazzo ve normal sezon liderliği.

Eflatun beyazlılar aynı zamanda çeyrek finalde rakiplerinin aksine hiç zorlanmadı ve Baskonia’yı 3-0 ile rahat geçti.

Euroleague'de sezonun en iyi koçu seçilen Chus Mateo önderliğindeki Real Madrid bu kupayı 11 kez müzesine götürdü ve bu hafta sonu da en büyük favori konumunda.  Ancak bir sorun var. Bu sezon mağlup edemedikleri tek takım Fenerbahçe Final Four’da.

OLYMPIAKOS BU KEZ KAZANMAK İSTİYOR

Ve karşılarında Olympiakos. Geçen sezonun finalistleri bu kez birbirlerinin rakibi. Ancak Bartzokas'ın ekibi bu sezon çok daha zorlu yollardan geçmek zorunda kaldı. Geçen sene Euroleague MVP'si Vezenkov önderliğinde ilerleyen ekip bu sezon onsuz mücadele etti ancak istediği noktaya yine geldi.

Barcelona’yı geçerek Real Madrid’in rakibi olan Olympiakos bakalım bu kez şeytanın bacağını kırabilecek mi? Birçok otoritenin bir Yunan finali umduğunu düşünürsek ellerinden gelenin en iyisini yapacakları muhakkak. Ancak Real Madrid büyük favori olarak maça çıkacak.

TEMSİLCİMİZDE HEDEF ŞAMPİYONLUK

Geçen sezon şanssız bir şekilde Olympiakos’a elenerek Final Four’u kaçıran temsilcimiz bu sezon ise Šarūnas Jasikevičius önderliğinde tarihi Monaco serisi sonrasında adını son 4’e yazdırdı.

Saha dezavantajıyla başladığı play-off serisinde AS Monaco’yu 3-2’yle geçen Fenerbahçe Beko, mevcut formatta beşinci maçı deplasmanda kazanarak Final Four bileti alan ilk takım olarak da tarihe geçti.

Burada gösterilen mücadele sarı lacivertlilerin şampiyonluk için ne kadar büyük bir aday olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Özellikle Calathes’in liderliği ve bitmek bilmeyen enerjisi, Wilbekin ve Guduric’in kritik anlarda aldığı sorumluluk, Sestina ve Tarık’ın muazzam katkıları, Nigel Hayes’in devamlılığı ve daha fazlası.

Üstelik bu seride Motley ‘den de tam anlamıyla yararlanamayan bir Fenerbahçe vardı. Taşlar tam olarak yerine oturduğunda şampiyonluktan hiçte uzak olmayan bir takım olarak sarı lacivertliler ön plana çıkıyor. Normal sezonda üst üste kırılan rekorların akabinde gelecek bir şampiyonluk hakikaten muazzam olur.

2015, 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında üst üste beş kez Final Four’a kalan Fenerbahçe, 2017’de şampiyonluğa ulaşmıştı.

VE PANATHINAIKOS

Anadolu Efes’le yaşadığı lig şampiyonluğu sonrasında Panathinaikos’un başına geçen Ergin Ataman takımı ile birlikte çok önemli bir başarıya imza attı. Geçen sezon ligde 17. olan Yunan temsilcisi Ergin Ataman önderliğinde normal sezonu 2. sırada bitirdi. Maccabi ile zorlu bir çeyrek final serisi geçiren Panathinaikos 3-2 ile tam 12 yıl sonra Final Four’un yolunu tuttu.

Aslında Ergin Ataman bu sezonki büyük başarısı sonrasında yüksek ihtimal yılın koçu seçilecekti ancak Maccabi serisinde yaptığı açıklamalar ve yaşanan gerginlik ödülün Real Madrid koçu Chus Mateo’ya gitmesine neden oldu.

Euroleague’de sezonun en iyi beşine en iyi oyuncularından Kendrick Nunn ve Mathias Lessort’u sokan Yunan temsilcisi, 2 kez Euroleague şampiyonluğu apoletlerini elinde bulunduran Ergin Ataman önderliğinde Fenerbahçe karşısında galibiyet arayacak. Bu kupayı daha önce 6 kez kazanan Panathinaikos gerek kulüp kültürü gerekse de sahip olduğu kadro kalitesi ile otoriteler tarafından favoriler arasında gösteriliyor.

İŞTE MAÇ PROGRAMLARI

24 MAYIS CUMA

19.00 Fenerbahçe Beko-Panathinaikos

22.00 Real Madrid – Olympiakos